<

В Іспанії відбулась багатотисячна демонстрація через проблеми в медичній системі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:25 | 13.02.2023 / Новини / /
Перегляди
52
/ Коментарі відсутні

Сотні тисяч іспанців вийшли на вулиці Мадрида у неділю, 12-го лютого, на підтримку масштабної акції протесту проти управління регіональним урядом столичними службами охорони здоров’я.

Про це повідомляє Associated Press, перердає Суспільне.

За даними центрального уряду Іспанії, у центрі міста зібралося понад 250 тисяч осіб. Організатори стверджували, що натовп був більшим на кілька сотень тисяч. Багато учасників протесту несли саморобні плакати з написами іспанською мовою на кшталт “Право на здоров’я — це право людини. Захищайте службу охорони здоров’я”.

Демонстрацію очолили асоціації працівників охорони здоров’я. Її також підтримали ліві партії, профспілки та звичайні громадяни, стурбовані тим, що вони вважають демонтажем системи охорони здоров’я консервативним урядом Мадридського регіону. Останніми місяцями ці групи регулярно виходять на вулиці, і їхній рух набирає сили, зазначає видання.

Глава столичного регіону Іспанії Ізабель Діас Аюсо стверджує, що протести мотивовані політичними інтересами лівих суперників напередодні травневих регіональних виборів на більшій частині території Іспанії.

Водночас медичні працівники наполягають, що адміністрація Діаса Аюсо витрачає найменшу суму на душу населення на первинну медико-санітарну допомогу серед усіх іспанських регіонів, хоча Мадрид має найвищий дохід на душу населення. Вони кажуть, що з кожних 2 євро, які витрачаються на охорону здоров’я у Мадриді, один потрапляє у приватний сектор. Критики адміністрації кажуть, що це призводить до тривалого очікування серед пацієнтів та перевтоми лікарів та медсестер.

В Іспанії гібридна система охорони здоров’я, але державний сектор більший за приватний і вважається основною опорою держави, зауважують журналісти. Він перебуває у віданні регіонів Іспанії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа