<

В Ірландії збудують житло для сотень українців

11:08 | 13.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
89
/ Коментарі відсутні

Влада Ірландії продовжує будувати житло для українських біженців. У графстві Роскоммон планують встановити модульні будинки для майже 700 людей.

Нове житло з’явиться у трьох містах, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Irish Independent.

У графстві Роскоммон планують встановити 167 модульних будинків для розміщення 686 українських біженців. Для цього визначено чотири ділянки – у містах Бойл, Баллахадеррін та Роскоммон.

У Баллахадерріні ділянка розташована поряд із приватним будинком престарілих. Там планують звести 47 будинків на 206 мешканців. У Бойлі встановлять 50 чотирикімнатних будинків для 200 людей. У Роскоммоні модульне житло розмістять в двох локаціях – загалом для 280 біженців.

В Ірландії у 2024 році планують виділити для розміщення українців додаткові 150 об’єктів нерухомості. Наразі тимчасовим захистом в країні користуються понад 100 тисяч українців. Влада припускає, що потік біженців залишатиметься високим.

Модульне житло для українських біженців будують у семи локаціях в Ірландії. На модульні будинки виділено майже €83 млн. Департамент у справах дітей, рівності, інвалідів, інтеграції та молоді оприлюднив, що кожен блок, призначений для розміщення чотирьох осіб, коштує €145 тис., не враховуючи витрат на придбання місця та облаштування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота