<

В Афганістані жорстоко побили журналістів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:15 | 10.09.2021 / Новини / , , , /
Перегляди
318
/ 1 коментар

Журналісти в Афганістані розповіли, що таліби їх затримували і жорстоко били, коли вони намагалися висвітлити акції протесту.

У мережі поширюють фото, де видно журналістів газети Etilaatroz зі слідами сильних побоїв на тілі: величезні гематоми і садна, повідомляє BBC Україна.

Таквіі Дар’ябі разом з колегою висвітлював протест жінок у Кабулі, унаслідок чого їх затримали та привезли до районного відділку поліції. .

За їхніми словами, там таліби били їх кийками, електричними кабелями та хлистами. Через кілька годин без жодних пояснень їх відпустили.

Журналіст каже, що з нього знущалися десь вісім чоловіків. У нього на обличчі – шрам від удару ногою.

“Після цього я знепритомнів, тому вони зупинилися. Вони провели мене в іншу будівлю, де були камери, і залишили мене. А через дві години вирішили відпустити. Я ледь йшов, але вони казали нам швидко йти геть. Боліло все тіло “, – розповів Дар’ябі.

Його колега Нематуллах Накді розповів, що бойовики намагалися забрати камеру, як тільки він почав фотографувати акцію.

“Один з талібів поставив ногу мені на голову, причавивши моє обличчя до бетону. Вони вдарили мене ногою по голові … Я думав, що вони мене вб’ють”, – розповів пан Накді агенції AFP.

Таліби, які захопили владу в Афганістані і вже сформували свій уряд, заборонили всі протести у країні, визнавши їх незаконними.

Обіцяли забезпечити представництво жінок в органах влади, дотримуватися їхніх прав і не мститися афганцям, які співпрацювали з силами Заходу.

Однак в новий уряд не увійшло жодної жінки, а з різних регіонів країни надходять повідомлення про розправу над місцевими жителями.

Нагадаємо, в Афганістані жінки вийшли на протест проти чоловічого уряду “Талібану”.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок