<

Уряд змінив порядок надання компенсацій за програмою єВідновлення

09:35 | 17.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
39
/ Коментарі відсутні

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку надання компенсації за знищені обʼєкти нерухомого майна та доповнив перелік продукції для здійснення ремонту пошкодженого житла, за придбання якої надають компенсацію.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Внесено зміни до Порядку надання компенсації за знищені обʼєкти нерухомого майна, зокрема уточнено термін «отримувач компенсації», – йдеться в повідомленні.

Змінами також удосконалено механізм застосування у формулі порядку показника опосередкованої вартості, процедуру черговості проведення виплат компенсації, механізм використання коштів отримувачами субсидій.

Крім того, запроваджують процедуру верифікації і надають можливість подання одного звернення про фінансування придбання житла за наявності кількох житлових сертифікатів.

Також уряд під час засідання 16-го січня вніс зміни до Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій обʼєктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення».

Зокрема ці зміни передбачають можливість випуску карток до спеціальних та поточних рахунків. Також доповнено перелік будівельної продукції, яку отримувач компенсації може придбати для поточного чи капітального ремонту пошкодженого житла.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця