<

Уряд Шотландії відмовляється від оплати житла для біженців з України

07:22 | 7.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
194
/ 1 коментар

Уряд Шотландії відмовляється виділити 10 мільйонів фунтів стерлінгів на короткострокове житло для біженців з України.

Про це повідомляє Daily record, передає Укрінформ.

Видання посилається на лист, який у жовтні 2023 року надіслали уряду керівники місцевої влади країни. Вони вимагали відшкодування витрат на схему «суперспонсора», яка запрацювала в березні 2022 року. Ця схема дозволила українським біженцям отримати дозвіл на в’їзд і тимчасове житло.

Влада Шотландії повідомила, що тільки за цією схемою до країни прибули 17 463 особи, багато з них були розміщені в готелях і на круїзних лайнерах. Уряд минулого року виділив 10 млн фунтів стерлінгів на покриття «додаткових» витрат, пов’язаних із короткостроковим проживанням біженців.

Цього року фінансування не може тривати через проблеми з бюджетом.

Секретар Кабінету міністрів соціальної справедливості Ширлі-Енн Сомервілль заявила, що бюджет уряду залишається «надзвичайно складним» і потрібно ухвалювати «важкі рішення».

«З цієї причини, на жаль, я не можу погодити продовження фінансування «прийнятних витрат» у 2023-2024 роках», – сказала вона.

Місцева влада попередила, що якщо не отримає від уряду фінансування і покриватиме витрати з власних бюджетів, то це означатиме скорочення інших послуг. Зокрема цього року вони можуть припинити підтримувати готелі, в яких живуть біженці.

За словами Менді Уотт, заступника голови Единбурзької ради, яка допомагає розмістити біженців, в Единбурзі вже стикаються з гострою нестачею житла.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця