<

Уряд Польщі підписав угоду з фермерами для припинення блокування кордону з Україною на одному з пунктів пропуску

10:37 | 7.01.2024 / Новини / /
Перегляди
107
/ Коментарі відсутні

Міністр сільського господарства й розвитку села Польщі Чеслав Секерський поінформував, що угода, покликана допомогти розблокували пункт пропуску “Медика-Шегині” — підписана.

Про це Чеслав Секерський повідомив у соцмережі X (раніше — Twitter). Про це пише Суспільне.

Як пише Polsat News, Секерський пообіцяв задовольнити всі вимоги фермерів. Йдеться про субсидії на кукурудзу в розмірі 1 мільйона злотих, збільшення кредитування на 2,5 мільярда злотих та збереження розміру сільськогосподарського податку на рівні 2023 року. 

“Протест фермерів призупинено. Договір підписаний”, — йдеться у дописі міністра.

Згідно з угодою, блокування пункту пропуску в Медиці має бути призупинено. Водночас до якого саме часу – не вказують. Раніше повідомлялось, що стосовно субсидій Польща звернулась до Єврокомісії, аби отримати схвалення. Скасування підвищення податку на 21% має затвердити польський Сейм; гарантування кредитів забезпечать місцеві органи влади, які потім отримають компенсацію з держбюджету.

Ввечері 6 січня у Державній прикордонній службі України (ДПСУ) повідомили, що за даними польських прикордонників сьогодні о 21:00 завершилася акція протесту перед пунктом пропуску “Медика-Шегині”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота