<

Уряд Ізраїлю схвалив тимчасове перемир’я з ХАМАС

17:02 | 22.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
158
/ 1 коментар

Уряд Ізраїлю ухвалив угоду з палестинським радикальним угруповуванням ХАМАС про звільнення близько 50 заручників, які були викрадені під час терористичної атаки 7 жовтня в обмін на припинення вогню.

Про це повідомляє The Times of Israel, пише Кореспондент.

Рано вранці 22 листопада Кабінет міністрів Ізраїлю проголосував за ухвалення плану, який передбачає припинення вогню в Секторі Газа на кілька днів. Натомість ХАМАС згоден відпустити до 50 захоплених в Ізраїлі жінок та дітей.

За даними ЗМІ, заручників випускатимуть в обмін на палестинців, які відбувають ув’язнення у тюрмах Ізраїлю.

Згідно з заявою канцелярії прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу, перший етап припинення вогню має тривати чотири дні, за цей час ХАМАС звільнятиме заручників, переважно жінок і дітей, групами по 12-13 осіб на день.

Угода може бути продовжена, за кожен день продовження ХАМАС обіцяє випускати ще 10 заручників. Після цього операція ЦАХАЛ у секторі Газа відновиться.

Нагадаємо, 7 жовтня палестинське радикальне угрупування ХАМАС, що базується в Секторі Газа, здійснило напад на Ізраїль. Жертвами атаки стали понад 1200 осіб, понад 200 людей було захоплено у заручники.

У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію проти ХАМАС. Кількість жертв ізраїльських ударів по Газі, за палестинськими даними, перевищила 12900 осіб.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя