<

Уряд змінить керівництво Фонду держмайна

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:18 | 16.09.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів України призначить нове керівництво Фонду державного майна, яке має переглянути перелік об’єктів для приватизації.

Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання уряду 15 вересня, – передає Громадське.

Так, прем’єр пояснив, що у проєкті бюджету на 2020 рік не передбачено серйозного збільшення надходжень від приватизації, попри декларацію нового уряду та доручення президента у якнайшвидші терміни провести велику приватизацію.

«Ми незабаром маємо і плануємо змінити керівництво Фонду державного майна. І це керівництво, ми очікуємо, що протягом декількох тижнів надасть нам реалістичний план того, що в наступному році планується до приватизації», — сказав Гончарук.

Він підкреслив, що остаточні показники надходжень від приватизації стануть відомі після аналізу нового керівництва Фонду держмайна, а також затвердження Радою плану діяльності уряду. Цей план, зокрема, передбачатиме ухвалення нового законодавства, яке може вплинути на доходи і видатки бюджету. Всі ці зміни планують врахувати до другого читання бюджету у Раді, яке має відбутися до 2 листопада 2019-го.

Наразі Фонд державного майна очолює Віталій Трубаров. За час, протягом якого він очолював ФДМУ, в Україні не продали жодного лоту великої приватизації, які затвердив уряд ще у 2018 році. Сам Трубаров пояснював це судовою тяганиною, пов’язаною з процедурою продажу великих державних підприємств. Зокрема через суди заблокували процес призначення інвестиційних радників, які, відповідно до законодавства, мають готувати держкомпанії до продажу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок