<

Українські заробітчани розповіли про зворотній бік пошуку роботи в країнах ЄС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:09 | 13.01.2022 / Новини / /
Перегляди
521
/ коментарів 5

Українців, охочих виїхати за кордон в пошуках кращої долі, щороку більшає, втім, мало хто з них замислюється, що, крім «спокусливих» зарплат, вартість життя на чужині також дорожча.

Заробітчанин Андрій Зеланс розповів, що на обіцянки високих зарплат за кордоном спокушатися не варто: як правило, на них можуть розраховувати лише ті, хто працює на шкідливій роботі або є висококваліфікованим фахівцем. Про це йдеться в сюжеті “5 каналу”

“У країнах Євросоюзу ціни вдвічі вищі – на харчування, на побутову хімію, на ті ж послуги краси. Кілька місяців я жила в Польщі й можу сказати, що це просто невигідно.

У мене є знайомий, який працював у Польщі рік, працював абсолютно легально, але графік був виснажливий – по 12 годин, один вихідний на тиждень та плюс йому не заплатили за останній місяць. Навіть страшно припустити, що може бути, якщо влаштуватися нелегально”, – розповіла киянка Анастасія Яременко.

Експерти у свою чергу наголошують, що наразі рівень оплати праці для фахівців та представників робочих професій в Україні цілком конкурує з обіцяною за кордоном винагородою.




коментарів: 5
  1. Їжа дешевша в Польщі, нетреба вішати лапшу, хоча за бажанням можна і дорогі продукти купувати.
    А якщо заробіток майже такий самий, то чому ж “дурні” люди їдуть в Польщу???

    • Продукты в основной массе дешевле. Это правда. В Польшу наши продукты через границу не таскают. А ЗП если одинакова, то там её платят, а тут декларируют. Единственное, там могут кинуть с ЩП. А у нас?

  2. Та ви що, і в Німеччині і в тій же Польщі ціни нижчі, про якість говорити не будемо. Шкідлива робота, ну так, ц нас кроноспанчик і околошні підприємства не шкідливі, і зарплата у нас рівня Європи)) правда еквівалентна гривні

  3. Навіщо обманювати людей я не розумію я тут закордоном працьую і живу тут краще ніж на Укрїн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота