<

Українські спортсмени вибороли ще два срібла на Олімпійських іграх

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:01 | 7.08.2021 / Новини / /
Перегляди
269
/ Коментарі відсутні

7-го серпня українські веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Четверикова здобули срібну медаль на дистанції 500 м на каное на Олімпійських іграх у Токіо. Ще одне срібло цього дня виборов боксер Олександр Хижняк.

Українські веслувальниці з результатом 1 хв 57,499 сек фінішували другими. Золото здобув екіпаж з Китаю, бронза – у Канади. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет.

Для Лузан ця нагорода стала другою на Олімпіаді-2020, раніше вона здобула бронзу у спринті на каное-одиночці на 200 м.

Також український боксер Олександр Хижняк завоював “срібло” на Олімпійських Іграх-2020 у вазі до 75 кг, програвши у фіналі представнику Бразилії, Еберту Соузі.

У першому ж раунді український боксер пішов уперед і почав здобувати перевагу над Соузою. Українець майже не відпускав бразильця від канатів і наприкінці 3-хвилинки наніс кілька небезпечних ударів. Підсумок раунду – усі п’ять суддів віддали перемогу Хижнякові.

У другому раунді Хижняк продовжив тиснути на Соузу, бразилець намагався з усіх сил збити темп українця, але той одразу ж повертався до атак. Знову судді віддали перевагу Олександрові – українець гарантував собі перемогу за очками, якби його не нокаутували.

У третьому раунді бій тривав у тому ж темпі, однак в середині раунду боксери пішли в жорсткий розмін ударами. Під час “рубки” Соуза вцілив у щелепу Хижняка правим боковим і відправив у нокдаун.

Хижняк моментально піднявся на ноги, однак рефері вирішив навіть не відкривати рахунок “до десяти”, а відразу присудив нокаут.

Загалом за 15 змагальних днів Олімпіади-2020 Україна здобула 16 медалей.

Золото у категорії до 87 кг виграв борець Жан Беленюк. У ще одного представника греко-римського стилю Парвіза Насібова срібна медаль у вазі до 67 кг. Срібло на дистанції 1500 м та бронзу на 800 м вільним стилем виграв плавець Михайло Романчук. В карате Анжеліка Терлюга посіла друге місце у ваговій категорії до 55 кг, а Станіслав Горуна став третім у вазі до 75 кг.

Борчиня Алла Черкасова здобула бронзу у категорії до 68 кг, а Ірина Коляденко посіла третє місце в категорії до 62 кг. Також бронзові медалі Україні принесли дзюдоїстка Дар’я Білодід у категорії до 48 кг, фехтувальник Ігор Рейзлін у змаганнях шпажистів, Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета та тенісистка Еліна Світоліна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа