<

Українці зменшили дефіцит робочої сили у ЄС – єврокомісар

21:55 | 19.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
71
/ Коментарі відсутні

Єврокомісар з питань зайнятості та соціальних прав Ніколя Шміт заявив, що наплив українців до країн Європейського союзу після повномасштабного вторгнення та їхній доступ до ринку праці допомогли покращити показники із працевлаштування у ЄС.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами Шміта, в 11 країнах центральної та східної Європи знайшли роботу понад 60% українців працездатного віку, які були зареєстровані як шукачі роботи.

«Це мало певний вплив на покращення ситуації з дефіцитом робочої сили на багатьох європейських ринках праці», – зазначив єврокомісар.

«Ми не маємо точної кількості щодо всіх країн-членів, тому що лише деякі з них надали нам цифри. Думаємо, що близько 1,5 мільйона українців – і це цифра станом на квітень 2023 року – підписали контракт, тобто знайшли роботу», – розповів він.

Шміт послався на дані державних служб зайнятості у 19 країнах ЄС, згідно з якими станом на квітень 2023 року втікачі від війни в Україні підписали понад 1,5 мільйона контрактів у цих країнах. Станом на жовтень 2023 року ця цифра зросла до 1,87 мільйона.

Раніше Рада Євросоюзу схвалила пропозицію Єврокомісії та продовжила ще на один рік – до 4-го березня 2025 року – термін дії механізму тимчасового захисту для громадян України, які стали біженцями після початку повномасштабної війни з боку росії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя