<

Україна здобула срібло і бронзу в останній день фіналів Євро з греко-римської боротьби

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:23 | 24.04.2023 / Новини / /
Перегляди
46
/ Коментарі відсутні

Збірна України завершила виступи на чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби у хорватському Загребі. На Євро-2023 українські борці греко-римського стилю здобули дві медалі.

Повторення результату 2022 року за кількістю нагород. Про це повідомляє Суспільне.

Турнір з греко-римської боротьби закривав програму чемпіонату Європи. У перший день Україна взагалі залишилися поза фіналами – жоден з п’яти борців не зміг пройти бодай у втішні сутички.

У другий день фіналів Україна гарантувала собі медаль – Ярослав Фільчаков у вазі до 82 кг пройшов у сутичку за “золото”. Ще два українці – Парвіз Насібов (до 67 кг) та Андрій Кулик (до 72 кг) отримали можливість поборотися за “бронзу” через втішні сутички.

До “бронзових” фіналів пройшли і Насібов, і Кулик, які подолали своїх суперників – італійця Заура Кабалоєва (2:2, останнє очко за українцем) та болгарина Дейвіда Дімітрова (9:0). Першим ж нагороду здобув Насібов: срібний призер Олімпіади-2020 у сутичці з румуном Міхаєм Міхутом – чемпіоном Європи-2018 – зміг останнім набрати очко та вирвав медаль (1:1).

Поразка Андрія Кулика у сутичці з турецьким атлетом Селькуком Джаном означала, що у греко-римській боротьбі Україна виграє дві медалі. Однак Ярослав Фільчаков мав можливість визначити, якого ґатунку буде ця нагорода. Для цього українцеві потрібно було здолати турецького борця Бурхана Абхудака – чинного чемпіона світу у цій ваговій категорії.

Фільчаков був близький до “золота”: у середині другої половини сутички українець вийшов уперед з рахунком 3:1. Однак на останній хвилині дозволив турецькому борцю зрівняти рахунок. Саме через те, що турецький спортсмен останнім здобув очки, Фільчаков програв фінал.

Для Фільчакова це друга медаль у кар’єрі на континентальних чи світових першостях. На попередньому чемпіонаті світу у 2022 році він став бронзовим призером.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок