<

Україна утворила 200-мильну смугу безпеки, використовуючи морські дрони

13:47 | 23.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
74
/ Коментарі відсутні

Україна, використовуючи ударні морські дрони, утворила 200-мильну смугу безпеки в Чорному морі. Успішні атаки українськими захисниками по об’єктах флоту рф допомогли створити безпечний морський коридор для торгових суден.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони.

Представник ГУР з позивним Тринадцятий розказав у коментарі The New York Times, що використання морських дронів Україною має важливе значення.

“Ніхто не має такого досвіду використання морських дронів, як ми. Немає ані викладачів, ані підручників. Ми нині пишемо ці книжки”, – розповів розвідник.

Знищення російських десантних катерів класу Акула та Серна, вдалі атаки на патрульний корабель ЧФ рф Сергей Котов та розвідувальне судно держави-агресора Иван Хурс – це робота операторів морських дронів української воєнної розвідки, зазначили в ГУР.

За його словами, росіяни намагаються різними способами перешкоджати атакам морських дронів, тому кожна нова місія потребує вдосконалення як тактики, так і самої зброї.

“З кожною новою операцією вчимось і ми, і вони (росіяни, – ред.)”, – зазначив розвідник.

У 2023 році морськими ударними безпілотниками Україна змогла очистити від росіян морську смугу розміром до 200 миль від узбережжя, утворивши безпечний судноплавний коридор.

“Їх можна відштовхнути. Панування росії у Чорному морі закінчилось”, – наголосив Тринадцятий.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер