<

Україна та Фінляндія підписали безпекову угоду

18:42 | 3.04.2024 / Новини / /
Перегляди
45
/ Коментарі відсутні

Україна та Фінляндія уклали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, пише Громадське.

Угода передбачає надання з боку фінського уряду довгострокової військової та фінансової допомоги, а також поглиблення співпраці з Києвом у політичній, фінансовій, гуманітарній галузях та у сфері реформ.

Окрім цього, Гельсінкі допомагатимуть Україні відбудовувати енергетичний сектор, оцінювати екологічні збитки, посилювати захист кордону й критичної інфраструктури, а також лікуватиме українських військових. 

За словами Зеленського, це «сильний документ», що засвідчує готовність Фінляндії й надалі підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії.

Нагадаємо, на полях липневого саміту НАТО у Вільнюсі лідери «Групи семи»(G7) погодили Спільну декларацію про підтримку України, в якій зазначили, що кожен із них працюватиме з Україною над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов’язаннями та домовленостями у сфері безпеки. Україна своєю чергою взяла на себе зобов’язання щодо реформ.

До цієї ініціативи долучилися понад 20 країн. Велика Британія стала першою країною, яка уклала остаточну угоду. Відтоді двосторонні угоди з Україною також підписали Німеччина, Данія, Франція, Канада та Нідерланди. Про наміри укласти такі самі домовленості заявляли також у Греції та Естонії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа