<

Україна подає позов до суду ООН проти Ірану за збиття літака МАУ

01:40 | 30.06.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
127
/ коментарі 2

Україна та інші держави, чиї громадяни загинули в результаті збиття цивільного рейсу над Тегераном у січні 2020 року, подають позов проти Ірану до Міжнародного суду ООН.

Відповідну заяву поширило Міністерство закордонних справ України, повідомляє Європейська правда.

Міжнародна група з координації допомоги жертвам рейсу PS752, яка представляє Канаду, Швецію, Україну та Велику Британію, не досягла з Іраном згоди на організацію арбітражу у справі про збиття літака.

«Відповідно, Координаційна група має намір продовжувати колективні зусилля, щоб забезпечити притягнення Ірану до відповідальності за незаконне збиття рейсу PS752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» шляхом якнайшвидшого передання спору до Міжнародного Суду ООН», – додають у МЗС.

Нагадаємо, 8 січня 2020 року після зльоту з аеропорту Тегерана ракетою був збитий літак Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. На борту перебували 176 осіб: 167 пасажирів і дев’ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців – двоє пасажирів і дев’ять членів екіпажу. Також серед загиблих – громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Великої Британії.

Через кілька днів після офіційних заперечень Іран визнав, що підрозділ Корпусу вартових ісламської революції ненавмисно збив літак на тлі загострення напруженості у відносинах зі Сполученими Штатами через вбивство американським безпілотником високопоставленого генерала Касема Сулеймані поблизу Багдада.




коментарів: 2
  1. І кажуть через три роки планує подати позов до суду ООН проти Ірану за тиї дрони

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота