<

Україна починає переговори з регуляторами США та ЄС про відновлення пасажирських авіаперевезень

13:43 | 11.03.2024 / Новини / /
Перегляди
53
/ Коментарі відсутні

Україна розпочинає офіційні переговори з американськими та європейськими регуляторами з безпеки щодо відновлення авіаційного сполучення. Їм уже передано бачення України щодо роботи ринку в умовах воєнного стану.

Про це в віце-прем’єр з відновлення – міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

«Неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без погодження двох регуляторів – європейського та американського – так це працює. Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах воєнного стану, свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми», – повідомив він.

Міністр нагадав, що найуспішнішим прикладом роботи аеропортів під час війни є Ізраїль. Українська сторона проводить консультації із адміністрацією цивільної авіації цієї країни.

“Не хочу ніякі терміни проговорювати, але зараз ми вже будемо передавати офіційно наше бачення регуляторам і ми вступаємо з ними в офіційні перемовини”, — сказав Кубраков.

Відповідаючи на запитання, йдеться про відкриття одного аеропорту чи кількох, Кубраков розповів, що на рівні планів є різні сценарії. За його словами, важливо почути перший офіційний зворотній зв’язок від регуляторів.

Він додав, що насправді є європейські авіакомпанії, які “дуже цікавляться, дуже хочуть, і кажуть, що будуть першими”. Водночас міністір не захотів їх називати.

На уточнююче запитання щодо бажання Ryanair відновити авіаперевезення, Кубраков сказав: “Ryanair приїжджали і сказали, що хочуть весь ринок одразу після відкриття авіапростору, вони подають десятки заявок”.

Говорячи про українські авіакомпанії, міністр розповів, що перемовини так само ідуть з трьома компаніями.

Щодо створення національного авіаційного оператора, поки, сказав Кубраков, під час війни це точно не є головним пріоритетом, але потім до цього питання потрібно буде повернутися.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя