<

Україна підписала заявку на вступ до НАТО в пришвидшеному порядку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:25 | 30.09.2022 / Новини / , /
Перегляди
221
/ Коментарі відсутні

30-го вересня Україна підписала заяву на вступ до НАТО в пришвидшеному порядку.

Про це за результатами засідання РНБО оголосив президент Володимир Зеленський, пише LB.ua.

“Сьогодні ми тут, у Києві, у серці нашої країни, робимо визначальний крок для безпеки всієї спільноти вільних народів. Ми бачимо, хто нам загрожує, хто готовий убивати і калічити. Хто не зупиняється перед будь-якою дикістю, тільки б поширити свою зону контролю”, – заявив він.

Зеленський наголосив, що росія не зупинилась би на наших кордонах, якби ми її не зупинили. Інші держави були би під ударом: країни Балтії, Польща, Молдова і Грузія, Казахстан.

“Вся територія нашої держави буде звільнена від цього ворога. Ворога не тільки України, а й людяності, закону і правди. Росія вже знає це, відчуває нашу міць”, – зазначив глава держави.

Росія знає це, і тому поспішає.

“Ми маємо рішення. Перше – тільки шлях посилення України і вигнання окупантів з усієї нашої території поверне мир. ми пройдемо цим шляхом. Друге – Україна була і залишається лідером у переговорних зусиллях. Саме наша держава завжди пропонувала Росії домовитись про співіснування на рівних, чесних, гідних і справедливих умовах. Очевидно, що з цим російським президентом це неможливо”, – заявив він.

Тому Україна готова до діалогу з росією, але вже з іншим президентом росії.

Третє – ми маємо юридично зафіксувати все те, чого ми досягли фактично. Саме в Україні вирішується доля демократії у протистоянні з тиранією.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця