<

Україна переможе: позитивні новини 50 днів героїчної боротьби з окупантом, коли руський корабель пішов …

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:42 | 14.04.2022 / Новини / /
Перегляди
563
/ Коментарі відсутні

14-го квітня минає 50-й день, як росія підло напала на Україну. Попри те, що сусідня держава планувала захопити Київ за декілька днів, їхній план провалився. Українці об’єдналися, як ніколи. ЗСУ, тероборона та правоохоронці дають гідну відсіч другій армії світу та роблять надможливе, щоб їхнього сліду не залишилося на українській землі. Ми не боїмося, бо знаємо за що боремося!

БУГ зібрав підбірку позитивних новин, щоб показати, як наші військові, згуртоване населення, волонтери та керівництво держави, кожен на своєму фронті розправляється із «братнім народом», який дурять та кидають в Україну, як гарматне м’ясо.

Збитий Україною російський крейсер “Москва” став найдорожчою військовою втратою рф у війні з Україною, він все-таки затонув

У ніч на 14-те квітня дві українські ракети “Нептун” вразили флагман Чорноморського флоту росії з найпотужнішим озброєнням. Крейсер “перекинувся і почав тонути”, каже офіцер оперативного командування “Південь” ЗСУ Владислав Назаров. 

Forbes розрахував приблизну вартість, порівнявши “Москву” з крейсером того ж класу “Україна”, і визначив, що він коштував приблизно 750 млн доларів США.

Увесь екіпаж, штатна чисельність якого становить 500–760 осіб, був евакуйований, пишуть російські медіа, посилаючись на Міністерство оборони Росії. Повна евакуація означатиме, що корабель не можна буде залишити на плаву і його буде потоплено. “Москва” брала участь в операції біля острова Зміїний в Одеській області і, за українськими даними, саме цьому крейсеру сказали: “Русский военный корабль, иди нах**”.

Міноборони рф після кількох спростувань все-таки визнало, що москва затонула.

Група ССО України підірвала міст з ворожою технікою, що прямувала до Ізюму

Кілька днів тому наші воїни виявили ворожу техніку на Харківщині. Це були бронеавтомобіль “Тигр”, Камаз і три Урали, що рухалися на підсилення свого угруповання у Харківській області, – повідомляють Сухопутні війська ЗСУ.

Установивши маршрут руху ворожої колони, оператори ССО України здійснили дорозвідку об’єкту, що найбільше підходив для проведення інженерної засідки. Це був міст на шляху ворожої техніки. Заклавши вибухівку у визначене місце, оператори ССО України чекали на ворога, який нічого не підозрюючи їхав на зустріч смерті.

Підрив мосту разом із російською технікою здійснили згідно визначеного задуму, знищивши усю ворожу колону. Підірвавши міст із росіянами, наші оператори за допомогою БПЛА підтвердили у раження цілі.Після цього справу довершили наші колеги із Сил оборони України.

Мобілізованих росіян забезпечують списаними бронежилетами

Військовослужбовці РФ, за рахунок яких доукомплектовують найбільш постраждалі у війні проти України підрозділи, отримують в якості спорядження непридатний до використання та списаний мотлох, повідомляє Держспецзв’язку.

12-го березня російська залізниця доправила «новобранцям» вантаж із 5 006 одиницями бронежилетів. По прибутті вантажу з’ясувалось, що тканина бронежилетів практично повністю згнила, а металеві бронепластини проіржавіли.

Бронежилети було знято з «тривалого зберігання», де вони протягом років лежали в умовах високої вологості. Наразі цей «захист» фізично не здатен будь-кого реально захистити.

Фракція ОПЗЖ нарешті припинила роботу в Раді

Фракція проросійської “Опозиційної платформи – За життя” припинила роботу в парламенті.

Про це повідомили нардепи “ЄС” Олексій Гончаренко, “Голосу” Ярослав Железняк, “Слуги народу” Олексій Мовчан після засідання парламенту. За словами Мовчана, фракція припинила свою діяльність за рішенням РНБО.

Упродовж доби українські військові відбили 4 ворожі атаки, тривають бої.

Про це повідомили в оперативно-тактичному угрупованні «Схід».

Українські захисники знищили:

  • особового складу – 30
  • танків – 2
  • МТЛБ (бойова броньована машина) – 1
  • артилерійських систем – 1.

Посольство США анонсувало новий пакет військової допомоги від Сполучених Штатів 

Посольство США в Україні зазначило, що новий пакет військової допомоги від Сполучених Штатів на 800 млн доларів, який включає гаубиці, сотні бронетехніки, майже десяток гелікоптерів і 40000 артилерійських снарядів – не останній і далі буде більше. 

Про це посольство повідомило у своєму твіттері після оголошення Білого дому та Пентагону про нову зброю для України, пише “Європейська правда“.

Посольство опублікувало цитату із відеозвернення президента України Володимира Зеленського про те, що “свобода має бути озброєна краще, ніж тиранія”, зазначивши, що Штати погоджуються з цим твердженням.

Знищений КА-52 в Київській області

Мінус один ворожий вертоліт. У Київській області збили ще один Ка-52 «Алігатор».

Чорнобаївка – 15:0. ЗСУ Знищила склад окупантів з боєприпасами

Не знаємо чи варто щось тут додавати. Ворогу, схоже, ну дуже подобається наступати на ті самі граблі й піддаватися знищенню нашими збройними силами.

Склади з боєприпасами 22-го армійського корпусу (Крим) знищено. Зможемо повторити і ще не один раз, – повідомляє Арестович.

ГУР звільнило двох українських пілотів з полону

ГУР МО звільнило двох українських пілотів, які знаходилися в полоні російських окупантів. Іван Пепеляшко та Олексій Чиж потрапили в полон 8 березня в районі села Нова Басань на Чернігівщині.

“Для наших пілотів кілька разів змінювали місце утримання, зрештою їх доправили в СІЗО міста Курськ, де вони знаходились в камері ще з вісьмома українськими офіцерами. Пепеляшко розповідає, що попри серйозні поранення в СІЗО більшість українців не отримують елементарної медичної допомоги”, – йдеться у повідомленні.

Дерусифікація у дії: в українських містах позбавляються від радянських пам’ятників

14-го квітня у низці українських містах продовжили позбуватися пам’ятників, які нагадують про радянські часи.

Відтак, у Рівному демонтували радянський танк. А у місті Чортків Тернопільської області було демонтовано пам’ятник радянському солдату. Також у Тернополі демонтували пам’ятник радянському літаку. А в Одесі на Думській площі демонтовані вказівники з назвами російських міст.

Це далеко не всі досягнення і перемоги на 50-ий день війни. Дякуємо українським захисникам за такі позитивні новини. Дякуємо їм за щоденний важкий внесок у майбутню перемогу над російським окупантом. Дякуємо за наближення цієї перемоги. Слава Україні! Слава Захисникам!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя