<

Україна переможе: позитивні новини 49 дня героїчної боротьби з окупантом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:35 | 13.04.2022 / Новини / /
Перегляди
380
/ Коментарі відсутні

13-го квітня 49-й день, як росія підло напала на Україну. Попри те, що сусідня держава планувала захопити Київ за декілька днів, їхній план провалився. Українці об’єдналися, як ніколи. ЗСУ, тероборона та правоохоронці дають гідну відсіч другій армії світу та роблять надможливе, щоб їхнього сліду не залишилося на українській землі.

БУГ зібрав підбірку позитивних новин, щоб показати, як наші військові, згуртоване населення, волонтери та керівництво держави, кожен на своєму фронті розправляється із «братнім народом», який дурять та кидають в Україну, як гарматне м’ясо.

З початку війни ЗСУ збили 300 повітряних цілей ворога

Упродовж минулої доби наші військові збили штурмовик Су-25 ворога, який став 300-тою збитою повітряною ціллю зенітних ракетних військ. Про це повідомили у Командування Повітряних Сил ЗСУ.

За інформацією, 12 квітня на Сході та Півдні України, де найбільше здійснює авіанальоти російська авіація, спостерігалась не надто сприятлива погода для виконання завдань. Тож інтенсивність польотів ворожої авіації була низькою.

Втім це не завадило зенітним ракетним військам Повітряних Сил Збройних Сил України вразити ворожий штурмовик Су-25! А це – 300-та ювілейна повітряна ціль зенітних ракетних військ, збита із початку широкомасштабного вторгнення рашистів в Україну!

Зазначається, що цілями зенітних ракетних військ Повітряних Сил є: літаки, вертольоти, БпЛА, крилаті та балістичні ракети.

Бійці ССО України знищили спостережний пункт окупантів

Українські спецпризначенці ліквідували спостережний пункт російських загарбників, повідомило у фейсбуці Командування Сил спеціальних операцій ЗС України.

«Це — спостережний пункт російських окупантів після того, як на ньому попрацювала група ССО України», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такі «спостережники» є важливими об’єктами-перепонами на шляху нашого війська.

Також наголошується, що задля безпечного проходу українських воїнів попередньо виконуються завдання щодо знищення таких спостережних пунктів.

У Маріуполі підрозділи 36 бригади морської піхоти вийшли з оточення та з’єдналися з «Азовом»

Підрозділи 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ імені контрадмірала Михайла Білинського змогли з’єднатися з військовими полку «Азов».

Про це заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович на своїй сторінці в Facebook.

«У Маріуполі підрозділи 36 бригади морської піхоти внаслідок складного і дуже ризикованого маневру прорвалися на з’єднання з полком «Азов», який професійно забезпечив цей захід», – повідомив він.

За словами Арестовича, внаслідок цього «Азов» отримав підкріплення, а 36 бригада «уникла розгрому по частинах і отримала додаткові серйозні можливості».

«Захисники міста, тепер вже спільно, серйозно укріпили свій район оборони. Загалом, система оборони міста приросла й зміцнилася», – додав радник голови ОП.

Про вдалий маневр зі з’єднанням великої групи морпіхів з «азовцями» в коментарі миколаївському виданню «Преступности.нет» також розповів один з офіцерів бригади.

За його словами, незважаючи на велику складність, спецоперацію було проведено успішно.

«Я не можу розповісти вам деталі, але можу сказати, що зараз ми з’єдналися з полком “Азов”. Вийти вдалося декільком сотням морських піхотинців, у тому числі й пораненим», – розповів миколаївський офіцер.

Ракетний крейсер «Москва» підбили у Чорному морі

Ракетний крейсер «Москва» Чорноморського флоту РФ був підбитий ракетами українського комплексу «Нептун».

Про це повідомив волонтер Олександр Карпюк у соцмережі, також відомий як Serg Marco.

«Стоїть, горить. А на морі шторм. Потрібне тактичне затоплення, судячи з усього», – написав волонтер.

Також про підбиття крейсера повідомив колишній нардеп України Сергій Висоцький.

«Мені підтвердили: дві ракети українського протикорабельного комплексу “Нептун” здійснили ураження флагмана ЧФ РФ ракетного крейсера “Москва”! Два попадання з двох. Весь Чорноморський флот Росії виведений для здійснення термінових рятувальних заходів!», — заявив Висоцький.

Саме цей корабель 24 лютого під час російського вторгнення в Україну брав участь у захопленні острова Зміїний. Коли з крейсера росіяни зажадали, щоб наші прикордонники здалися, прикордонник Роман Грибов послав росіян вітром.

США виділили Україні $800 млн на артилерію, гелікоптери і БТРи

Адміністрація президента США Джо Байдена ухвалила додатковий пакет грошової допомоги Україні у сфері безпеки й оборони на 800 мільйонів доларів.

Про це йдеться у заяві Білого дому.

«Я щойно розмовляв із президентом Зеленським та поділився з ним, що моя адміністрація санкціонує надання Україні додаткової зброї, боєприпасів та іншої допомоги в галузі безпеки на 800 мільйонів доларів. Українські військові використовували зброю, яку ми надаємо, із дивовижним ефектом. Поки Росія готується посилити свої атаки на Донбасі, Сполучені Штати й надалі надаватимуть Україні можливості для самозахисту», – йдеться у заяві президента США.

Новий пакет допомоги міститиме багато високоефективних систем озброєння, які вже надавалися Україні. Також буде нове озброєння, адаптоване до більш широкого наступу, що ймовірно готує Кремль.

«Ці нові можливості включають артилерійські системи, артилерійські снаряди та бронетранспортери. Я також схвалив передачу додаткових гелікоптерів. Крім того, ми продовжуємо сприяти передачі значних сил та коштів від наших союзників та партнерів у всьому світі», – заявив Джо Байден.

Байден додав, що американський народ і надалі підтримуватиме хоробрих українців у їхній боротьбі за свободу.

Десантники ЗСУ знищили колону техніки РФ разом із керівним складом БТГ

Воїни десантно-штурмових військ ЗСУ разом із побратимами з інших підрозділів розгромили чергову колону російської техніки.

Про це повідомили на сторінці Командування ДШВ ЗСУ в Facebook.

Зокрема, нашим захисникам вдалося розбити пересувний пункт управління разом із керівним складом 4-ї батальйонної тактичної групи, що належав до 201 бази Центрального військового округу РФ.

«В одному з районів виконання завдань, підрозділом Десантно-штурмових військ ЗС України спільно з побратимами з інших складових сил оборони держави, знищено колону військової техніки російських окупантів. На знімках представлені захоплені службові документи та інші цинічні матеріали пропагандистського характеру», – розповіли в Командуванні ДШВ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя