<

Україна переможе: позитивні новини 48 дня героїчної боротьби з окупантом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:38 | 12.04.2022 / Новини / /
Перегляди
510
/ Коментарі відсутні

12-го квітня 48-й день, як росія підло напала на Україну. Попри те, що сусідня держава планувала захопити Київ за декілька днів, їхній план провалився. Українці об’єдналися, як ніколи. ЗСУ, тероборона та правоохоронці дають гідну відсіч другій армії світу та роблять надможливе, щоб їхнього сліду не залишилося на українській землі.

БУГ зібрав підбірку позитивних новин, щоб показати, як наші військові, згуртоване населення, волонтери та керівництво держави, кожен на своєму фронті розправляється із «братнім народом», який дурять та кидають в Україну, як гарматне м’ясо.

ЗСУ знищили вже майже 20 тисяч окупантів

Станом на ранок 12-го квітня українська армія знищила 732 танки, 1946 бойових броньовиків та 157 літаків. Про це повідомили на сторінці Генерального штабу ЗСУ в фейсбуці.

Крім того, наші захисники розгромили 111 реактивних систем залпового вогню, 1406 автомобілі та 63 засоби протиповітряної оборони рф. Втрати живої сили противника – 19600 бійців.

«Особового складу – 19 600 осіб, танків – 732, бойових броньованих машин – 1946, артилерійських систем – 349, реактивних систем залпового вогню – 111, засобів ППО – 63, літаків – 157, гелікоптерів – 140, автомобільної техніки – 1406, кораблів та катерів – 7, цистерн з паливом – 76, безпілотників – 124, спецтехніки – 25, пускових установок ОТРК – 4», – йдеться в повідомленні Генштабу.

Українські війська в зоні ООС відбили 6 атак ворога та знищили вертоліт

Захисники продовжують боронити Україну на Донецькому та Луганському напрямках. Українські бійці Об’єднаних сил протягом 12 квітня успішно відбили 6 атак російських окупантів та завдали їм втрат. Зокрема, українські військові знищили 2 одиниці автомобільної техніки та 3 артилерійські системи російських окупантів. Окрім того, підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили вертоліт та два безпілотники ворога.
Про це повідомили в штабі ООС.

У семи областях України почалося відновлення сіл, які були під окупацією рашистів

Почалося відновлення населених пунктів у семи областях України, де повністю або частково припинені бойові дії. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко

За його словами, на території Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей розташовано понад 6 тисяч населених пунктів. Із них майже 1,5 тис. перебували під окупацією. Розміновано 168 населених пунктів із тих, які були окуповані російськими загарбниками.

Відновлюють критичну інфраструктуру у звільнених від російських військ регіонах: газове забезпечення, постачання електроенергії, водопостачання та водовідведення, послуги мобільного зв’язку та інтернету; поновлено роботу АЗС у понад 300 населених пунктах.

Відкрито тимчасовий насипний міст у Романівці, що з’єднує Ірпінь, Бучу, Гостомель, Ворзель із Києвом. Вже майже тиждень ведуться відновлювальні роботи на Житомирській трасі: її прибирають, розчищають від понівечених автівок і техніки. Паралельно демонтують зруйнований міст поблизу Стоянки та споруджують тимчасову переправу.

Священники УПЦ МП збирають підписи для церковного трибуналу патріарху Кирилу

Священники Української православної церкви Московського патріархату збирають підписи під зверненням до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков під зверненням «з позовом проти патріарха Кирила». Про це повідомив протоієрей УПЦ МП Андрій Пінчук у Facebook.

Станом на 18:30 12-го квітня звернення підписали 363 священники з різних єпархій УПЦ МП. 123 підписів поставило духовенство з Волинської та Володимир-Волинської єпархії, 34 – з Рівненської та Сарненської єпархїі, четверо – Мукачівська та Хустська єпархії. 

У зверненні священники закликають Предстоятелів Помісних Православних Церков «засудити військову агресію російської федерації проти України». А також розглянути публічні заяви Кирила і «на всеправославному рівні доктрину «русского мира», яку протягом багатьох років пропагує патріарх Кирил і яка стала одним з ідейних виправдань війни російської федерації проти України».

Після розгляду «надати цій доктрині оцінку з точки зору православного вчення та в разі засудження цієї  доктрини, притягнути патріаха Кирила до відповідальності та позбавити права обіймати патріарший престол».

СБУ спіймала медведчука

Президент Володимир Зеленський повідомив, що була проведена спецоперація із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» й кума путіна віктора медведчука. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Зеленського.

У Нововолинську звільнили від сплати комунальних послуг заклади, які безкоштовно годують переселенців

12-го квітня на сесії Нововолинської міської ради депутати прийняли рішення звільнити від сплати комунальних послуг заклади харчування, які годують переселенців. Наразі звільнили від сплати за тепло та воду кафе «Куба» і «Новік», кожен заклад харчує понад 150 людей в день. Також з клопотанням про звільнення від сплати за тепло на час проживання ВПО вернулась церква «Ковчег». У її приміщенні проживають понад 100 переселенців.

Як зазначив міський голова Борис Карпус, власники, які звернулись до міської ради з клопотанням, зможуть не платити за тепло та воду на час безоплатного харчування ВПО та військовослужбовців.

Жителі Бородянки отримали гуманітарну допомогу від громади Володимира

5-го квітня доставлено гуманітарну допомогу (продукти харчування, засоби гігієни) для жителів Бородянки (Київська область) від громади Володимира. Ще одну гуманітарну допомогу доставили і для мешканців населених пунктів Бучанського району Київської області (Бородянка, Буча, Загальці, Дружня, Бабинці, Клавдієво). Про це інформує Володимир Король.

В Україні відновили продаж Дрогобицької солі

У львівському “Сільпо” відновили продаж Дрогобицької солі. Влітку 2020 року найстаріше підприємство України Дрогобицька солеварня, яке працювало з XIII ст., призупинило виробництво солі через надлишок продукції на складі. А зараз продукція знову з’явилася на прилавках. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Пошепки. Відповідну фотографію опублікували з супермаркету на вулиці Кульпарківській.

У Маріуполі оточені морпіхи змогли з’єднатися з “Азовом”

У Маріуполі підрозділ миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Белінського в результаті спецоперації зміг вийти з оточення ворога та з’єднатися з полком “Азов”. Про це повідомляє Преступности.НЕТ” із посиланням на одного з офіцерів бригади.

Звільнене від російських окупантів судно “Cапфір” вже в Україні

Звільнене від російських окупантів рятувальне судно “Сапфір” вже знаходиться в Україні. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram. За його словами, “Cапфір” пришвартували в порту Ізмаїл.

Зазначимо, що”Сапфір” – українське цивільне спеціалізоване судно, яке знаходиться в постійній пошуково-рятувальній готовності та здатне виконувати відповідні задачі у відкритому морі.

З Британії в Україну прямує нова партія допомоги: ліки, генератори, протипожежне обладнання

З Британії в Україну прямує нова партія гуманітарної допомоги, призначена для Чернігівщини, Сумщини, Харківщини і Донеччини. Як пише “Європейська правда“, про це повідомило посольство України в Британії. Вантаж, що зайняв 24 контейнери і важить 1500-тонн, зібрали за ініціативи залізничного сектору Великої Британії, зусиллями співробітників компаній та звичайних британців.

“П’ять контейнерів заповнені протипожежним обладнанням, яке дуже чекають у Сумській області. Ще у трьох контейнерах перевозяться індустріальні генератори, які також дуже чекають в Харківській, Донецькій та Чернігівській областях України. В інших вісімнадцяти контейнерах продукти харчування, засоби гігієни, вода, медикаменти, одяг, обладнання, елементи живлення та багато-багато іншого”, – повідомило посольство.

Світовий банк готує новий пакет допомоги Україні на 1,5 мільярда доларів

Світовий банк готує пакет підтримки в розмірі 1,5 мільярда доларів для України, включаючи виплату в розмірі 1 мільярда доларів Міжнародної асоціації розвитку, яка надає довгострокові безвідсоткові позики для розвитку найбіднішим країнам. Про це заявив президент Світового банку Девід Малпасс під час вистуу у Варшаві, пише Reuters. За словами Малпасса, підтримка банку дозволяє Україні виконувати основні функції, включно з виплатою зарплат медикам, пенсій та соціальної допомоги.

Російського спортсмена вигнали зі шведської команди за нацистське вітання під час нагородження

Шведська команда Ward Racing припинила співпрацю з російським гонщиком Артемом Сєвєрюхіним, який показав нацистський жест під час нагородження на юніорському чемпіонаті Європи з картингу у Португалії. В команді, яка об’єднує гонщиків з різних країн, зазначили, що їм дуже соромно за поведінку спортсмена, і що вони засуджують її, пише Українська правда.

Укрпошта ввела в обіг нову марку “русский военный корабль, иди нах*й”

Укрпошта ввела в обіг нову марку із фразою-відповіддю захисників острова Зміїний “русский военный корабль, иди нах*й”. Марку випустили мільйонним тиражем двома номіналами для внутрішнього користування та відправки за кордон, повідомили в Укрпошті.

Nokia йде з російського ринку

Фінський виробник телекомунікаційної техніки Nokia оголосив про вихід із російського ринку. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

“З перших днів вторгнення в Україну для Nokia було зрозуміло, що подальша присутність у росії неможлива. За останні тижні ми призупинили постачання, зупинили новий бізнес та переносимо нашу обмежену науково-дослідну діяльність за межі росії”, – йдеться у повідомленні.

Цифрова блокада рф триває: техкомпанії запровадили нові санкції проти росії

В Україні йде боротьба з росією на кількох напрямках. Серед них – цифрова блокада, яка триває. Які санкції запровадили компанії проти росії, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров:

  • Мобільний застосунок сбербанк онлайн на iOS більше недоступний для скачування та оновлення в App Store. Для клієнтів, у яких вже встановлений застосунок, все працює, жодних обмежень щодо його використання немає, втім, нові користувачі не зможуть зареєструватися.
  • Американський вендор програмного забезпечення SAS Institute припиняє діяльність у РФ. 11 квітня компанія вже звільнила 300 співробітників компанії, а до кінця тижня закриє російський офіс.
  • У Huawei AppGallery перестали працювати картки “МИР” і його зачистили від низки російських банківських додатків. Наразі компанія скоротила, але досі постачає споживчу електроніку до росії. Але деякі обмеження торкнулися і смартфонів. Так, компанія виключила картки системи “МИР” із переліку варіантів оплати у своєму магазині застосунків AppGallery. Крім того, користувачі повідомляють про те, що з каталогу магазину зникла низка мобільних додатків російських банків. Так, “пішли” застосунки банків ВТБ Онлайн, Промсвязьбанк і Открытие.

Японія заморозила активи дочок путіна і “Альфа-банку”

Японія затвердила нові санкції проти росії – вона заморозила активи 398 росіян та низки установ, зокрема дочок президента рф володимира путіна катерини тихонової та марії воронцової, “Альфа-банку” та “Ощадбанку”. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на японське МЗС.

Серед тих, на кого поширюються японські санкції, також 385 депутатів держдуми рф, марія лаврова та катерина винокурова – дружина та донька глави мзс рф сергія лаврова. Також у “чорному списку” військові – командувач вмф рф микола євменов та командувач чорноморського флоту адмірал ігор осипов, командувач сухопутних військ олег салюков, командувач впс рф сергій дронов, командувач повітряно-космічних сили рф сергій суровікін.

Крім того, санкції спрямовані на 28 організацій в рф, зокрема на “Альфа-банк” та “Ощадбанк”. Їхні активи також будуть заморожені, а транзакції з ними –  заборонені  з 12 травня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя