<

Україна отримає зброю на 1,3 млрд євро – Пісторіус

11:15 | 22.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
95
/ коментарі 2

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час візиту до України оголосив про новий пакет військової допомоги на загальну суму у 1,3 млрд євро.

Про це він сказав на спільному брифінгу з міністром оборони України Рустемом Умеровим у Києві в вівторок, 21 листопада, передає Кореспондент.

«Для мене честь оголосити про новий пакет допомоги під час мого візиту сюди. І до цього пакета, звісно ж, включено ще чотири системи IRIS-T SLM. Включено артилерійські боєприпаси 155 мм, а також протитанкові міни», – розповів він.

Також у пакет увійдуть 60 високотехнологічних дронів-розвідників і понад 20 радіолокаційних систем.

На запитання про можливість постачання Україні ракет Taurus Пісторіус сказав, що «нової інформації щодо Taurus немає». Але він заявив, що на наступний рік Німеччина планує поставити Україні 140 тисяч 155-мм снарядів.

«Це означає і акцентує, що ми з Україною стійко і надійно, ми підтримуємо Україну», – зазначив міністр.

Водночас видання Bild стверджує, що тепер кількість обіцяних Німеччиної систем ППО Iris-T SLM для України зросла до 12 одиниць.

«Однак перша з чотирьох нових обіцяних систем з’явиться не раніше кінця 2024 року, а решта – не раніше 2025 року», – йдеться у повідомленні.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця