<

Україна не прийняла в Німеччини 10 Leopard 1 через зношеність

23:04 | 19.09.2023 / Новини / , , /
Перегляди
252
/ коментарі 2

Україна відмовилась приймати партію з 10 танків Leopard 1A5 від Німеччини, пояснивши це тим, що вони потребують ремонту, а техніків і запчастин для цього в української сторони немає.

Про це пише Європейська правда із посиланням на німецьку газету Spiegel

Днями, як пише Spiegel, Київ повідомив спеціальному штабу в Міністерстві оборони Німеччини, що німецькі танки Leopard, які прибули до Польщі, потребують ремонту, причому деякі з них – капітального.

Німецька сторона відправила групу експертів до Польщі, щоб самостійно оглянути танки. Там з’ясувалося, що вони “вже були сильно зношені під час навчання українських солдатів у Німеччині й потребували ремонту”, пише Spiegel.

Крім того, кілька з десяти Leopard 1A5, які прибули в Україну в липні, вийшли з ладу через аналогічні проблеми, додає газета.

У німецькому Міноборони заявили Spiegel, що не можуть коментувати «конкретний індивідуальний випадок», і додали, що танки Leopard ремонтують «у співпраці з Україною після інтенсивної підготовки в Німеччині».

Видання додає, що ситуація зі станом танків Leopard 1A5 – яких ФРН пообіцяла передати сотню – відображає проблеми в плануванні логістики німецької військової допомоги.

Танки, які застрягли в Польщі, є другим траншем запланованої масштабної поставки танків Leopard 1A5. Їх зняли з озброєння Бундесверу понад десять років тому. Але оскільки багато одиниць цієї техніки все ще зберігаються на складах промисловості, зброярам було доручено якнайшвидше їх відремонтувати.




коментарів: 2
  1. А що, можна і так ! Перебирають ! Ну-ну , ми ж свої танки будуємо ! Навіщо нам Німецький мотлох ! Жесть !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця