<

Україна готує наступні обміни полонених — ГУР

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:11 | 29.09.2022 / Новини / /
Перегляди
107
/ Коментарі відсутні

Україна 21-го вересня повернула з російського полону 215 військових, зокрема бійців полку «Азов». Наразі паралельно готуються інші обміни, зокрема і в форматі «всіх на всіх».

Про це інформує Суспільне.

«Завершився цей обмін і паралельно готуються наступні обміни, вони вже невдовзі будуть. Як всіх на всіх, так і подібні до того, що було нещодавно проведено», — повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов під час брифінгу в Media Center Ukraine.

Він наголосив, що умови утримання українських військовополонених не відповідають Женевській конвенції, і додав, що якби представників Червоного Хреста допустили, то таких би випадків не було.

Нагадаємо, 21 вересня Україна повернула з полону російських окупантів 215 захисників, з них 108 – бійці Азову.

Обмін відбувся у Чернігівській області. Також звільнили 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ, серед яких громадяни США, Британії, Марокко, Швеції, Хорватії — вони повернулись за посередництва Саудівської Аравії.

В обмін на 200 українських захисників Україна передала Віктора Медведчука. За словами голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов, екснардеп від «ОПЗЖ» Віктор Медведчук був потрібен ФСБ, бо через нього йшло фінансування агентів рф в Україні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа