Українські студенти в Тель-Авіві нагодували перехожих супом з шишок, кори та коренів. Щоб розповісти про Голодомор
Студенти Української Академії Лідерства відкрили в Тель-Авіві, на один день ресторан, в якому було тільки одне блюдо – суп з шишок, кори та коренів. Так вони розповіли жителям і гостям столиці Ізраїлю про Голодомор в Україні.
Про це пише сайт нв.юа
Акція пройшла у неділю, 26 листопада, на ринку Яффа. Активісти дали ресторану символічну назву Uncounted Since 1932 (укр. Незліченні з 1932 року) – відсилання до кількості жертв геноциду жителів України радянською владою в 1932-1933 роках.
Студенти привезли з собою кору, листя, шишки та коріння, з яких зварили суп. Саме таку їжу доводилося їсти українцям за часів Голодомору.
“Ми хотіли розповісти Ізраїлю про Голодомор, який був геноцидом українського народу,” – каже Роман Тичковський, керівник Української Академії Лідерства: “Ізраїльтянам близька ця тема, адже вони пережили Голокост і свого часу зробили все, щоб донести свою трагедію до всього світу”.
До акції приєдналися кілька сотень перехожих ізраїльтян, громадян Німеччини, Італії, Австрії, Перу, Великобританії, Швейцарії, Бразилії, Чехії та США.