<

Український літак в Ірані збили двома ракетами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:38 | 14.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У ЗМІ опублікували нові кадри запуску ракет по літаку МАУ 8-го січня в Ірані, зняті на камеру спостереження.

Про це повідомляє Європейська правда.

Зокрема, відео публікує базований в Лондоні перськомовний канал Manoto. На запису видно послідовний запуск двох ракет, влучання в літак і його падіння.

До слова, 14-го січня Верховна Рада ухвалила заяву, де закликає ісламську республіку Іран взяти на себе повну відповідальність за збиття пасажирського літака МАУ із 176 особами на борту та виплатити всі компенсації, – передає УП.

Про це йдеться у постанові 2726.

Крім того, Верховна Рада звертається до органів державної влади України із закликом повною мірою інформувати суспільство про результати розслідування катастрофи.

У заяві Рада закликає світову спільноту та міжнародні організації “підтримати Україну в її наполяганні щодо проведення розслідування, встановлення всіх винних, їхнього належного покарання, повернення тіл загиблих та здійснення іранською стороною всіх компенсаційних виплат”.

Відзначається, що збиття літака над Тегераном свідчить про проблему в організації авіаруху цивільних літаків над територією Ірану, тому Міжнародна організацію цивільної авіації має оцінити ризики польотів цивільної авіації для запобігання подібних трагедій.

У постанові парламенту також йдеться про необхідність “проведення прозорого, незалежного та всебічного розслідування обставин цієї трагедії” і закликає керівництво Ірану до співпраці з іноземними державами та міжнародними організаціями.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

До слова, Іран вирішив відправити бортові самописці зі збитого під Тегераном українського літака у Францію.

Іранська влада також заявила про арешт кількох людей, яких вважають відповідальними за збиття літака.

Авіакатастофа в Тегерані




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок