<

Угорщина звільнила понад 1400 іноземних вʼязнів

09:45 | 24.08.2023 / Новини / /
Перегляди
205
/ Коментарі відсутні

Угорщина звільнила понад 1400 іноземців, засуджених за торгівлю людьми. Європейська комісія розпочала судовий процес проти цього рішення.

Про це повідомляє видання Al Jazeera, пише Суспільне.

Пенітенціарна служба Угорщини повідомила, що звільнила 1468 затриманих іноземних громадян, які були засуджені за торгівлю людьми. У квітні влада країни оголосила, що відпустить іноземних контрабандистів і дасть їм три дні, щоб залишити територію держави.

Уряд обґрунтував своє рішення переповненими в’язницями, де засуджені громадяни із 73 країн. Вони становлять високі витрати для платників податків. У травні Будапешт звільнив 777 контрабандистів, переважно громадян Румунії, України та Сербії.

Керівництво Європейського Союзу заявило, що немає системи контролю за тим, чи відбуватимуть торговці людей решту покарання у своїх країнах. Сусідня Австрія, обурена кроком Угорщини. Вона посилила свої кордони з Будапештом у травні, побоюючись надходження вʼязнів.

Біженці та мігранти можуть легко переміщатися з Угорщини через європейську Шенгенську зону до заможніших країн ЄС, таких як Австрія чи Німеччина.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок