<

Удар по бійцях 128-ї бригади: Умєров розповів про результати перевірки

17:48 | 14.11.2023 / Новини / /
Перегляди
543
/ коментарі 3

Міністр оборони Рустем Умєров оприлюднив результати перевірки обставин ракетного удару по 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді – були проігноровані всі правила маскування.

Про це міністр оборони Рустем Умєров повідомив у фейсбуці, – пише Укрінформ.

«Головна інспекція МОУ доповіла мені про результати перевірки обставин ракетного удару по 128 огшбр. Зараз ми знаємо похвилинно, що і як відбулось. Розібралися, що призвело до трагедії і як її можна було уникнути. Так – там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували більше десяти автомобілів», – зазначив Умєров.

За його словами, в цей час у небі був російський безпілотник-розвідник.

«Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал «ракетна небезпека». На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було», – підкреслив Умєров.

Слідство у цій справі триває. Зокрема його веде ДБР. Умеров зазначив, що усі, хто винен в цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання.

«Я доручаю Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах. Звертаюся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів: зневага до базових заходів безпеки неприпустима», – наголосив Умєров.

Як повідомлялося, 3-го листопада на Запорізькому напрямку противник вдарив ракетою «Іскандер-М» по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Внаслідок ворожого удару загинули 19 воїнів, також поранення різного ступеня тяжкості дістали місцеві жителі. Умєров доручив Головній інспекції МО провести повну перевірку за фактом російського ракетного удару по 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді.




коментарів: 3
  1. До чого там маскування?!
    Злили хлопців. Свої криси “фаріони” є всюди. Нажаль…

  2. “… усі, хто винен в цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання!” :)))))))))))
    і сміх, і гріх…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота