<

У зброї рф знаходять дедалі більше компонентів з Китаю – ОП

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:04 | 15.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
107
/ Коментарі відсутні

Старший радник глави Офісу президента Владислав Власюк заявив, що в російській зброї, яка використовується в Україні, виявляють дедалі більше компонентів з Китаю, оскільки західні постачання зменшуються через санкції.

Про це повідомляє Reuters, – передає Конкурент.

“У зброї, знайденій на полі бою, ми продовжуємо знаходити різну електроніку. Тенденція така, що зараз менше компонентів західного виробництва, але більше – не важко здогадатися, в якій країні – вироблених компонентів. Звичайно, Китай”, – зазначив він. 

Так, у навігаційній системі безпілотників Орлан, у яких раніше використовувалася швейцарська система, було виявлено компоненти китайського виробництва. 

Експерти також повідомили про виявлення китайських деталей у системі управління вогнем у російських танках, у яких раніше використовувалися деталі французького виробництва. 

Нагадаємо, за даними Генштабу, останні зразки іранських Shahed-136 і російських ZALA 421-16E мають низку “модифікацій”, що свідчать про конструктивну деградацію та суттєві проблеми російського ВПК у галузі виробництва, модернізації та обслуговування безпілотних літальних апаратів. 

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що Китай не продаватиме зброю сторонам, залученим до війни в Україні, і стежитиме за експортом товарів подвійного призначення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок