<

У Євробаченні-2024 перемогла Швейцарія: в України третє місце

10:15 | 12.05.2024 / Новини / /
Перегляди
456
/ Коментарі відсутні

11 травня у шведському місті Мальме відбувся фінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2024. За результатами голосування кришталевий мікрофон дістався артисту Nemo зі Швейцарії.

Другою стала Хорватія, а Україна посіла третє місце, – повідомляє УП.

Цьогоріч у гранд-фіналі Євробачення брали участь 25 країн, хоча боротися за перемогу мали 26. Напередодні фіналу організатори конкурсу дискваліфікували Нідерланди через гучний скандал.

12 балів ми отримали від журі Чехії та Молдови, 10 від Естонії, Польщі, Франції, 8 балів від журі Ізраїлю, Латвії та Фінляндії, 6 балів від Данії, Португалії, Литви та Австрії, 5 від Люксембургу та Грузії, 4 від Норвегії та Німеччини, 3 бали від журі Ісландії та Швеції, 2 від Швейцарії, Нідерландів, Ірландії та Греції.

Від глядачів зі всього світу Україна отримала 307 балів.

Переможець Євробачення, небінарна персона Nemo з піснею “The Code” виступали під номером 21. До речі, саме вони здружилися з представницями України alyona alyona та Jerry Heil. Nemo навіть записали кавер на трек українок.

Alyona alyona & Jerry Heil виступали під другим номером. До речі, так склалося, що країни, які раніше виступали під номером 2, не ставали переможцями. І цього року Україна теж не зруйнувала це “правило”, хоча й була дуже близька.

Як відомо, номер для України ставила всесвітньовідома режисерка та кліпмейкерка Таню Муіньо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця