<

У ЄС закликали Росію звільнити затриманих в Криму політв’язнів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:17 | 18.03.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Європейському союзі у п’яту річницю анексії Криму закликали Росію звільнити усіх політв’язнів, які були затримані на території півострова.

Так, в офіційній заяві представника ЄС із закордонних справ Федеріки Могеріні зазначається, що Євросоюз знову закликає негайно звільнити Олега Сенцова, Едема Бекірова, Олександра Кольченка, Миколу Семену, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку і всіх тих, хто був затриманий в Криму і засуджений в порушення міжнародного права, – інформує Громадське.

«ЄС закликає до повного дотримання міжнародних стандартів в галузі прав людини на півострові. Всі справи про порушення прав людини, таких як насильницькі зникнення, тортури і вбивства, насильство, переслідування за політичними мотивами, дискримінація та переслідування, повинні бути ретельно розслідувані. Повний, вільний і необмежений доступ міжнародних правозахисників до всієї території України, включно з Кримом і Севастополем, як і раніше має першочергове значення”, – йдеться у заяві.

Нагадаємо, напередодні спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер заявив, що Сполучені Штати Америки непохитно підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

Крім того, 15 березня у Міністерстві фінансів США запровадили санкції проти шести осіб і восьми організацій через агресію Росії в Керченській протоці. Також Канада запровадила санкції проти 114 осіб та 15 компаній через агресію РФ у Чорному і Азовському морях та анексію Криму.

До цього санкції проти 8 росіян за агресію Росії в Керченській протоці запровадив Європейський Союз.

16 березня 2014 року на території Автономної Республіки Крим провели невизнаний світовою спільнотою так званий референдум про статус півострова. Під час референдуму на півострові перебули російські військові та спецпризначенці без розпізнавальних ознак. Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року оголосив про «включення Криму до складу РФ» — таким чином Росія анексувала український півострів. Україна, Європейський союз та США не визнали результати голосування на так званому «референдумі».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота