<

У Волинській області судитимуть посадовців, які вимагали по $100 за місце в «єЧерзі»

10:40 | 17.06.2023 / Новини / , , /
Перегляди
7860
/ коментарів 5

У Волинській області судитимуть двох посадовців Укртрансбезпеки, які зі спільником вимагали гроші за безперешкодний перетин кордону «Ягодин» 12 вантажних автомобілів через систему «єЧерга».

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

За даними слідства, посадовці, залучивши ще колишнього колегу, вимагали та одержували від представника суб’єкта господарювання грошові кошти за організацію безперешкодного проїзду вантажних автомобілів підприємства в «Системі онлайн-бронювання місця в черзі для перетину державного кордону для міжнародних вантажних перевізників» (єЧерга) до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин».

Спільники встигли одержати 1200 доларів США (по 100 за кожен із 12 пропущених автомобілів).

Затримали їх 6-го лютого у Луцьку.

Колишнього працівника Департаменту надання адміністративних послуг на наземному транспорті Укртрансбезпеки обвинувачують у пособництві у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.5 ст. 27 ч.3 ст. 368 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




коментарів: 5
  1. Цікаво ,в Україні ще є хоть 5%чиновників ,які не думають як когось наї…ти ,або взяти хабар, чи вкрасти в держави?

  2. Ніхто не знає, але потрібно встановити грошову нагороду за чесність. Якщо хтось із чиновників докаже свою чесніть і пройде перевірку на поліграфі йому виплатити винагороду або пі двищення посади. і

  3. Від 6 лютого з моменту затримання пройшло багато часу.Факт злочину,свідки,докази на посадовців хабарників є.Чому затягують з судом?!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя