<

У Волинській області придатні для користування 80% укриттів, – ДСНС

09:38 | 8.06.2023 / Новини / , /
Перегляди
61
/ Коментарі відсутні

На Волині перевірили стан укриттів і їх доступність. Майже 80 % захисних споруд відповідають вимогам, 21 % укриттів є непридатними для користування.

Про це під час брифінгу 7-го червня в ОВА розповів начальник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук, пише Суспільне.

З його слів, у результаті перевірок на балансоутримувачів захисних споруд як державної, так і приватної форм власності, склали 25 адміністративних протоколів.

“Є підтопленість, друге – не всі повністю забезпечені системою вентиляції, є питання з приводу забезпечення елементарним. Є найпростіші укриття, які потребують поточного капітального ремонту”, – сказав начальник управління ДСНС.

Під час літніх канікул жителі області можуть використовувати укриття навчальних закладів. Про це сказав голова обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

“На комісії ТЕБ та НС наступного тижня ми приймемо рішення і зобов’яжемо всі освітні заклади, щоб були відкриті. Які визначені у нас укриття, то вони будуть відкриті”, – зазначив посадовець.

Загалом, додав Володимир Грушовінчук, в області є 1 982 захисні споруди, 93 сховища, 253 протирадіаційні укриття, а також об’єкти подвійного призначення й найпростіші укриття.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа