<

Під Волновахою вшанували полеглих Героїв 51 ОМБр

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:31 | 22.05.2021 / Новини / /
Перегляди
25
/ Коментарі відсутні

22-го травня виповнюється 7-ма річниця з часу жахливої трагедії неподалік міста Волновахи Донецької області, внаслідок якої загинули 17 бійців 51 бригади (нині 14 бригади), що дислокується у Володимирі-Волинському.

На місці трагедії провели пам’ятні заходи, фото з яких опублікували на сторінці 14 ОМБр у фейсбуці.

В цей день сім років тому, був смертельний світанок під Волновахою, 22-го травня 2014 року в Україну прийшла війна.

“Із смертельного болю тієї втрати, з нелюдського розпачу й шоку народилася ненависть, народилися прагнення і право помститися і захистити… право безжально знищувати ворога… До останньої тварюки, від чиєї руки загинули наші хлопці, до останнього виродка, який прийшов на нашу землю зі зброєю!”, – йдеться у повідомленні бригади.

На місці трагедії відбулися та продовжуються пам’ятні заходи. О 12:00 має відбутися панахида за спочилих воїнів 51 ОМБр в Храмі Святого Миколая, збудованому на їхню честь. Далі – мітинг-реквієм та турнір з футболу на знак шани загиблих воїнів 51 ОМБр за участю збірних команд ветеранів України з футболу, команди «Абориген» з м. Луцька, команди ФК «Волноваха» та команди 93-ОМБр.

Нагадаємо, зранку 22-го травня 2014 року між 4 та 6 годинами, блокпост №10, що розташовувався у Волноваському районі Донецької області, був атакований проросійськими сепаратистами “ДНР”. Терористи під’їхали на інкасаторських машинах, та почали несподіваний масований обстріл із вогнепальної зброї, у тому числі з кулеметів, мінометів, РПГ, ПЗРК. В результаті обстрілу здетонував боєкомплект в одній з бойових машин, що призвело до збільшення людських втрат внаслідок вибуху.

Хоча, згодом і намагались скинути всю провину на нескоординовані дії самих військових, проте напад на 10 блокпост не був спонтанним. ЗМІ повідомляли, що він був спланований і виконаний групою Безлера, який і сам про це говорив на камеру.

У цьому бою загинули 16 бійців 51-ї бригади, кілька десятків воїнів отримали поранення різної тяжкості. Згодом в госпіталі від поранень помер 17-й боєць.

“Побратими з 51-Ї, ми пам’ятаємо… Боротьба триває… Смерть ворогів стане відплатою за вашу загибель… Спочивайте з миром, браття… І допомагайте нам із небес завершувати те, що ви не встигли”, – пише 14 бригада.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа