<

У Великій Британії вперше заборонили використовувати ШІ чоловіку, який генерував непристойні фото з дітьми

01:24 | 22.04.2024 / Новини /
Перегляди
77
/ Коментарі відсутні

Суд Великої Британії вперше заборонив 48-річному чоловіку користуватися інструментами штучного інтелекту. Він згенерував понад тисячу непристойних фото з дітьми.

Про це пише Guardian, передає Громадське.

Таке рішення забороняє британцю без попереднього дозволу поліції користуватися інструментами штучного інтелекту протягом наступних п’яти років. 

Окрім цього, йому заборонили користуватися такими інструментами, як генератори тексту в зображення, які можуть створювати реалістичні зображення на основі письмової команди, а також, вебсайти, що «оголюють» — вони використовуються для створення відвертих дипфейків.

BBC пише, що створення, зберігання та розповсюдження штучних матеріалів із зображеннями сексуального насильства над дітьми вже було незаконним відповідно до законів, чинних з 1990-х років. Раніше за цим законом судили за злочини, пов’язані з реалістичними зображеннями, наприклад, зробленими за допомогою Photoshop.

Наразі точно невідома кількість випадків, пов’язаних зі згенерованими ШІ зображеннями, оскільки вони не враховуються окремо в офіційних даних. Крім того, фейкові зображення буває важко відрізнити від справжніх. Однак минулого року Internet Watch Foundation, працюючи під прикриттям на форумі щодо насильства над дітьми, знайшла 2 562 штучні зображення, які були «настільки реалістичними, що за законом розглядалися б як справжні».

Нагадаємо, на початку квітня США і Велика Британія підписали першу у світі угоду про тестування безпеки ШІ. Вони стали першими країнами, які офіційно співпрацюють у сфері тестування й оцінки його ризиків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя