<

У Варшаві запустили коаліцію бронетехніки на підтримку України

23:17 | 27.03.2024 / Новини / , , /
Перегляди
81
/ Коментарі відсутні

У Варшаві 26-го березня відбулося перше засідання представників країн-учасниць «коаліції бронетехніки» на підтримку України, делегацію України очолив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на МОУ.

«Коаліція бронетехніки» має на меті посилити броньований щит Сил оборони України, спільними зусиллями підвищити спроможності нашого війська у боротьбі з російським агресором, забезпечити ефективне функціонування, технічне обслуговування, ремонт зразків техніки та озброєння, наданих нам союзниками», – сказав Гаврилюк.

На зустрічі виробили консолідовану позицію щодо підсилення технічного парку ЗСУ певними зразками бронетехніки та організації системи їх ремонту.

У рамках коаліції створено чотири синдикати, на кожен із яких покладено різні завдання: постачання озброєння та боєприпасів для західної бронетехніки; технічне обслуговування та ремонт; підготовка екіпажів та технічного персоналу; відпрацювання ефективної тактики застосування бронетехніки на полі бою.

У довгостроковій перспективі країни-учасниці «танкової коаліції» та «коаліції бронетехніки» допоможуть у створенні майбутнього броньованого парку техніки ЗСУ та налагодять з Україною інноваційно промислове партнерство.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця