<

У Варшаві фермери вийшли на акцію протесту

14:34 | 27.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
191
/ 1 коментар

У Польщі у Варшаві фермери вийшли на протест проти імпорту продовольства з України. У центрі міста зібралися тисячі протестувальників. Вони перекрили дороги й вулиці.

Про це повідомляють polsatnews.pl, пише Суспільне.

Зазначається, що у центрі Варшави зібрався натовп фермерів. На Парадній площі розпалили багаття і запалили фаєри. В ситуацію втрутилася поліція.

Учасники акції несли прапори і транспаранти. Серед написів було гасло “Стіна для фермера”. На чолі маршу також з’явилася інсталяція у формі танка, зроблена з тюків сіна.

У соцмережах повідомляється про сутички з поліцією. Акція розпочалася об 11 годині за місцевим часом.

Невдовзі після 11 години перед протестувальниками виступив представник Загальнопольської профспілкової угоди OPZZ Славомір Іздебський: ”Нас є кілька десятків тисяч. (…) Було, є і буде лише три вимоги. Уряд повинен домовитися з нами рано чи пізно”.

Що відомо про блокування фермерами польсько-українського кордону

У Польщі фермери 9-го лютого розпочали загальнонаціональний страйк. Акція протесту триватиме щонайменше до 10-го березня.

Під час перемовин в Міністерстві сільського господарства президент Національної ради сільськогосподарських палат Віктор Шмулевич заявив, що всі фермери згодні з трьома основними вимогами: вони не хочуть впровадження Green Deal, імпорту сільськогосподарської продукції з України та вимагають підтримки тваринництва.

Станом на ранок 10-го лютого польські фермери блокували роботу трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною: “Ягодин-Дорогуськ”, “Рава-Руська-Гребенне” та “Шегині — Медика”. Цього ж дня, об 11:30, завершився протест перед пунктом пропуску “Шегині-Медика”. Рух вантажівок відновлений.

12-го лютого польські фермери розпочали акції протесту на пунктах пропуску “Долгобичув-Угринів”, “Зосін-Устилуг”. Протестувальники блокують там рух вантажівок. Також повторно заблокували ПП “Медика-Шегині”.

15 лютого біля міжнародного пункту пропуску “Ягодин — Дорогуськ” розпочалася акція протесту українських перевізників, які зібралися у відповідь на дії польських фермерів і затримують рух ваговозів із польською реєстрацією.

В Держмитслужбі повідомили, що від ранку, 18 лютого, у вантажному пункті пропуску “Ягодин-Дорогуськ” розпочалася анонсована раніше повна блокада руху вантажівок. Протестувальники не пропускають навіть швидкопсувні, небезпечні чи гуманітарні вантажі.

20 лютого польські страйкарі посилили обмеження руху на кордоні. Зокрема блокували рух на трьох пунктах пропуску для легкових автомобілів та автобусів та повністю обмежили рух вантажівок. Того ж дня протестувальники на менш ніж пів години перекрили залізницю та розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії. Зерно прямувало до Німеччини транзитом через Польщу. Українські перевізники розпочали акцію протесту у відповідь.




один коментар
  1. Інсталяція у формі саме танка АБРАМС із сіна, модифікацію якого закінчили випускати ще в далекому 1992 році, що немало важливо.. Ну, і цікаво, що ж поставлять у противагу їм українці.. Чи може будуть солідарні.. А може й взагалі проявлять себе, як “овочі”.. Скоріше за все буде так, як скаже Президент Зеленський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя