<

У США під час риболовлі виявили корабель, який затонув майже 150 років тому

05:20 | 18.12.2023 / Новини / /
Перегляди
214
/ 1 коментар

Американець і його 6-річна донька під час риболовлі на озері Мічиган помітили незвичайний предмет, який виявився раніше невідомим уламком корабля, що затонув у 1871 році.

Як повідомляє CNN, Тім Воллак і його донька Хенлі живуть у Пештіго (штат Вісконсін). Пише Українська Правда.

Вони часто бувають на риболовлі. Цього разу біля Грін-Айленду дівчинка побачила щось незвичайне і подумала, що це восьминіг. Однак батько припустив, що це уламки корабля, який зазнав аварії.

“Я був здивований, що ніколи раніше не бачив цього уламка, хоч це – місце, де люди регулярно рибалять”, – сказав Воллак.

Чоловік не зміг ідентифікувати корабель за уламками. Вісконсінське історичне товариство також не мало відомостей про це місце корабельної трощі.

4-го грудня екіпажі, які працюють при Департаменті природних ресурсів Вісконсіна, використали автомобіль з дистанційним керуванням для дослідження місця аварії корабля. У воді вони виявили дерев’яну трищоглову баркентину (вітрильне судно) – воно було на глибині близько трьох метрів.

Хоча офіційні особи ще не ідентифікували корабель, але місце, де його знайшли, свідчить, що це баркентина Джорджа Л. Ньюмана, стверджують у Вісконсінському історичному товаристві. Там кажуть, що цей корабель був побудований в Огайо в 1855 році і мав довжину майже 40 метрів.

Судно зазнало аварії 8 жовтня 1871 року через сильний дим від Великої пожежі Пештіго – наймасштабнішої лісового загорання в історії США. Доглядач маяка врятував екіпаж. Разом вони протягом тижня витягували з води те, що залишилося на кораблі.

Навесні Вісконсінське історичне товариство огляне затонулий корабель і оцінить його задля внесення до Національного реєстру історичних місць.

Кілька місяців тому в озері Мічиган помітили ще один давно затонулий корабель. Шхуна “Трінідад”, побудована в 1867 році, зазнала аварії в 1881 році, повідомляли в історичному товаристві.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця