<

У США два літаки зіткнулися в повітрі під час авіашоу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:05 | 13.11.2022 / Новини / /
Перегляди
768
/ Коментарі відсутні

Під час авіашоу в Далласі, штат Техас, США, 12-го листопада зіткнулися два літаки.

За даними Управління цивільної авіації США, зіткнення літаків Boeing B-17 Flying Fortress і Bell P-63 Kingcobra сталося близько 13.20 за місцевим часом. Про це пише Укрінформ, посилаючись на NBC News.

Організатори авіашоу заявили, що на борту обох повітряних суден могли перебувати шість осіб.

Мер Далласа Ерік Джонсон сказав, що внаслідок зіткнення уламки впали на частину території аеропорту, автобану і сусіднього торговельного центру.

Зазначається, що обидва літаки були частиною флоту зі 180 літаків некомерційної організації, які використовувалися на власних авіашоу, щоб продемонструвати можливості літаків під час Другої світової війни.

Бомбардувальник B-17 був спроєктований у 1934 році. З 1936 по 1945 рік компанії Boeing, Douglas Aircraft і Lockheed випустили понад 12 тисяч таких літаків, з них майже п’ять тисяч було втрачено під час війни, а ще велику частину списали на металолом на початку 1960-х років.

Літак, який розбився 12-го листопада, був один із приблизно 45 повних вцілілих екземплярів моделі, лише дев’ять з яких були придатними до польотів.

А з винищувачів Р-63, як відомо, вціліло близько 14 екземплярів. Чотири з них були придатні до польотів у Сполучених Штатах. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота