<

У Словенії подружжя з двома дітьми підозрюють у шпигунстві на користь росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:24 | 27.03.2023 / Новини / /
Перегляди
163
/ Коментарі відсутні

У Словенії затримали подружжя, яке має двох дітей, із величезною сумою готівки та історією тривалих подорожей Європою. Правоохоронці підозрюють, що це російські шпигуни.

Про таке пише The Guardian.

Відомі під фальшивими іменами — Марія Майєр і Людвіг Гіш — оселилися в столиці Словенії, Любляні, 2017 року з двома маленькими дітьми. Маєр відкрила онлайн-галерею, а Гіш керував IT-стартапом. Вони розповідали друзям, що переїхали до Європи з Аргентини через страх вуличної злочинності.

Проте на початку грудня подружжя стало мішенню однієї з найбільш секретних і добре скоординованих операцій поліції та розвідки в новітній історії Словенії, зазначає The Guardian. Правоохоронці заарештували подружжя та забрали їхніх двох дітей під соціальну опіку. 

Наприкінці січня словенські ЗМІ повідомили, що арешти пов’язані з російським шпигунством. А цього тижня джерела The Guardian в Любляні заявили, що «Марія і Людвіг» насправді були елітними російськими шпигунами, відомими як «нелегали». Арешти відбулися після того, як Словенія отримала повідомлення від іноземної розвідки.

Згодом у міністерстві закордонних справ Словенії підтвердили ці заяви, повідомивши, що заарештовані насправді є громадянами росії, а не аргентинцями.

The Guardian зазначає, що «нелегали» діють без будь-яких видимих ​​зв’язків із москвою. Їх роками навчають видавати себе за іноземців, а потім відправляють за кордон для збору розвідданих. У багатьох є діти, які ростуть без підозри, що їхні батьки насправді росіяни.

За словами джерела видання, попри підготовку до суду в Словенії, ведуться кулуарні переговори між москвою та західними країнами про обмін шпигунів на людей, які зараз перебувають у в’язниці в росії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа