<

У Швеції стартували найбільші за чверть століття військові навчання, Україна – серед учасниць

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:12 | 18.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
62
/ Коментарі відсутні

Збройні Сили України беруть участь у найбільших більш ніж за 25 років національних навчаннях Збройних Сил Королівства Швеція «Аврора-23», які розпочалися 17-го квітня.

Про це інформує генштаб ЗСУ.

Навчання «Аврора 23» розпочалося 17-го квітня, у ньому візьмуть участь Сухопутні війська, Військово-морський флот, Повітряні сили та Національна гвардія Збройних Сил Швеції спільно з міжнародними партнерами. Метою навчань є посилення об’єднаного потенціалу протидії збройному нападу на Швецію.

Навчання проводяться в повітрі, на землі та на морі в багатьох частинах країни. Найбільшу увагу буде приділено півдню Швеції, Готланду та північній частині країни.

«Аврора 23» є найбільшими національними навчаннями такого роду за більш ніж 25 років. У навчанні беруть участь 14 країн і близько 26 000 військовослужбовців та військовослужбовиць. Країни-учасниці, окрім Швеції, це США, Велика Британія, Фінляндія, Польща, Норвегія, Естонія, Латвія, Литва, Україна, Данія, Австрія, Німеччина та Франція.

Головний обов’язок Збройних Сил Швеції – захищати Швецію та шведські інтереси, наші права та нашу демократію. Навчання є гарним способом посилити, просигналізувати про та перевірити наші військові можливості. Таким чином, проведення масштабних і розширених навчань є ключовим для створення міцнішого захисту. Таким чином буде посилено загальну обороноздатність Швеції.

Разом з військовими підрозділами з наших країн-партнерів ми будуємо безпеку та, одночасно, зміцнюємо оперативний потенціал Швеції. Навчання є складовою постійного посилення оперативного потенціалу Збройних Сил Швеції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота