<

У розшук оголосили підполковника СБУ, який шпигував на користь РФ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:40 | 23.11.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Слідчі ДБР у Києві оголосили у розшук підполковника СБУ, якому повідомлено про підозру у скоєнні держзради, дезертирства, незаконного придбання спеціальних технічних засобів отримання інформації, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ДБР.

“Досудовим слідством встановлено: працівник СБУ за завданням та в координації зі спецслужбами Російської Федерації, діючи в інтересах іноземної держави, збирав та передавав відомості з обмеженим доступом, у тому числі ті, що становлять державну таємницю”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з метою уникнення відповідальності, правоохоронець перетнув державний кордон України в напрямку Республіки Білорусь у грудні 2017-го року та про теперішній час не повернувся в Україну.

“Наразі підполковник СБУ оголошений у розшук та, у разі його появи на території України, буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу”, – повідомили у ДБР.

Наголошується, що дане кримінальне провадження розпочато 5-го січня 2018-го року слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України, а 1-го лютого 2019-го року було передане для здійснення подальшого розслідування до територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця