<

У російській школі сталася стрілянина: загинули 11 людей, більшість – діти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:38 | 11.05.2021 / Новини / , /
Перегляди
15
/ коментарів 8

11 людей загинули через стрілянину у школі столиці російської республіки Татарстан – Казані 11-го травня.

Медіа пишуть про двох нападників, тоді як президент Татарстану і місцеве МВС говорять лише про одного стрілка, якого затримала патрульно-постова служба. А за непідтвердженими даними, один нападник затриманий, другий – “нейтралізований” (медіа пишуть, що його вбили), – повідомляє ВВС Україна.

Кількість жертв все ще уточнюється. Йдеться про школу №175 міста Казань.

“Ми втратили сімох дітей, учнів восьмого класу – четверо хлопчиків, три дівчинки. Вони загинули ось тут на третьому поверсі. Це велика трагедія”, – заявив Рустам Мінніханов, президент Татарстану.

За його словами, нападника затримали, йому 19 років, у нього була офіційно зареєстрована зброя (місцеві ЗМІ пишуть, що дозвіл він отримав лише наприкінці квітня).

Дітей евакуювали, заявили у пресслужбі мерії Казані.

У телеграм-каналі “Їду в Татарстан” з’явилося відео, як зі школи виносять поранених дітей. На інших відео видно, що деякі школярі вистрибували з вікон.

Прийшов учень, приніс зброю

Підліток проніс зброю в школу, розповіло джерело у шкільній адміністрації.

“Прийшов учень, приніс зброю, поранив однокласників”, – сказав співрозмовник російської агенції “Інтерфакс”.

Про вік загиблих поки що немає інформації.

Восьмикласник зі школи №175 розповів виданню “Медіазона” про сам напад: “Всі почали метушитися, говорити: закрийте двері. Десь за хвилину директор почав кричати: закриваємо двері! Ми закрили двері, через дві хвилини нам сказали, типу… у нас в школі ось ці чорти”.

“Ми через 10 -15 хвилин вийшли приблизно. Не з вікна. Я хотів, але мені вчитель відразу закрив вікно і сказав, типу, “ні”. Потім до нас менти стали стукати у двері: відкривайте, це ми. Ну ми відкрили”, – пригадує школяр.

Журналістка «Медиазоны» також поспілкувалася з сестрами, які навчаються у п’ятому класі, та першокласником. Так, одна з дівчат розповіла, що була в їдальні на першому поверсі, коли почула вибухи. Після цього учням сказали покинути територію школи, – передає Громадське.

За словами першокласника, його клас евакуювали з другого поверху будівлі.

«Коли ми були в класі, спочатку був грюкіт. Нас було 25 і вчителька. Директор по радіо сказав, закрити двері… Потім ми подумали, що все вже закінчилося, грюкоту не було, ніхто не кричить… Відкриваємо клас — там усе скло розбите, з-за кутка до нас вибігає з пістолетом», — розповіла інша п’ятикласниця.

За її словами, двері до класу встигли зачинити. Нападник нібито представився поліцейським, але почав тікати, коли у коридор прийшли спецпризначенці.

«Він біг і стріляв, нам у двері потрапила куля», — сказала дівчина. Вона додала, що потім до класу прийшли справжні поліцейські й вивели всіх із кабінету.

Спецпризначені провели штурм будівлі школи, дітей евакуювали до дитячого садка поряд. Після стрілянини правоохоронці ввели режим контртерористичної операції.

Місцеві ЗМІ публікували фото евакуації дітей.

Джерело, близьке до ФСБ, розповіло ЗМІ, що у справі про напад на школу в Казані затримали ще й 41-річного чоловіка. Його нібито підозрюють у пособництві.

За даними російських ЗМІ, загинули 11 людей та понад 30 постраждали, зокрема двоє школярів загинули, коли вистрибнули з вікна. Пресслужба президента Татарстану офіційно повідомляє про 8 загиблих (сім дітей і один дорослий) та 20 постраждалих.

Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу щодо масового вбивства внаслідок стрілянини.




коментарів: 8

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа