<

У росії зупинився єдиний завод, де збирають танки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:14 | 22.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
403
/ Коментарі відсутні

У росії призупинили роботу підприємства «Уралвагонзаводу» та Челябинський тракторний завод – там виготовляють та ремонтують танки та іншу броньовану техніку для ЗС рф.

Робота зупинена через відсутність потрібних компонентів іноземного виробництва, повідомляє Генштаб у фейсбуці.

У зв’язку з цим російські окупанти в Україні відчувають гостру потребу в ремонті та відновленні пошкодженого озброєння і військової техніки.

Як пише Defense Express, “Уралвагонзавод” – єдине російське підприємство, яке здійснює серійне збирання танків, як на потреби  російської армії, так і на експорт.

Незважаючи на спроби «імпортозаміщення», реальна залежність російського військово-промислового комплексу від західних комплектуючих є катастрофічною. Зокрема вся система керування вогнем у модернізованих російських танках спирається на французькі тепловізори, які через білорусь постачали в обхід санкцій від 2014 року.

«Західні санкції будуть мати аналогічний каскадний ефект щодо всього військово-промислового комплексу рф. Тобто мова йде не тільки про унеможливлення виробництва озброєння, що з’явилось з 2000-х років, а навіть про унеможливлення поточного ремонту виготовленої раніше техніки та озброєння», – стверджує видання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця