<

У Рівненській області дитячі пустощі зі снарядом призвели до вибуху

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:50 | 5.05.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Близько двох тижнів тому 11-річний житель села Малин Млинівського району на пасовищі знайшов металевий підозрілий предмет, приніс його додому та разом із 13-річним братом вкинув його у криницю закинутого господарства. 

2-го травня хлопці згадали про знахідку. У колодязь вкинули скляну півлітрову банку із бензином, а потім почали підпалювати папір та кидати вниз, в результаті чого стався вибух. Ніхто з них не постраждав, – повідомляють у пресслужбі поліції Рівненської області.

Працівники вибухотехнічного відділу поліції дістали та вилучили боєприпас, яким виявився артилерійський бронебійний снаряд калібру 75 мм. Він не містив жодних засобів підриву та вибухотехнічних речовин, а в криниці вибухнула газоповітряна суміш парів бензину та кисню.

За цим фактом поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). У рамках кримінального провадження встановлюються всі обставини події, зокрема й коло осіб, які могли б володіти інформацією щодо знайденого снаряду. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа
14 Травня, Вівторок