<

У «Резерв+» можна буде перевірити достовірність повістки

01:09 | 21.08.2024 / Новини / /
Перегляди
65
/ Коментарі відсутні

Надсилати електронні повістки через «Резерв+» наразі не планують, однак користувачі зможуть перевіряти у застосунку достовірність паперових повісток.

Про це в етері телемарафону розповіла заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, передає УНІАН.

За її словами, для відправки електронних повісток немає законодавчого підгрунтя, тому така робота наразі не ведеться.

«За зверненням Генерального штабу, а саме командування Сухопутних військ, ми реалізуємо функцію створення оповіщень нового зразку. Для зручності перевірки наших військовозобов’язаних, резервістів і призовників на повістку буде наноситися QR-код, який можна буде просканувати «Резерв+». Щоб кожний користувач був впевнений в тому, що оповіщення, яке йому надходить, достовірне», – пояснила Черногоренко.

Заступниця міністра зазначає, що це нововведення зробить паперові повістки «більш цивілізованими» та допоможе уникнути підробок. За її словами, «Резерв+» вже має понад 3 мільйони користувачів.

«Найближчим часом ми запустимо функцію повторного оновлення даних, що дає можливість користувачам підтримувати актуальну інформацію про себе у реєстрі військовозобов’язаних, а також виправляти помилки, якщо такі були допущені під час первинного оновлення даних», – зазначила Черногоренко.

Далі у відомстві планують запустити онлайн-рекрутинг, автоматичні відстрочки та постановку на облік.

«Ми дуже стараємось давати нові функції якомога швидше, бо бачимо і враховуємо всі запити від наших користувачів. Але деякі процеси потребують трохи більше часу. Це не класична розробка застосунку, вона потребує змін в нормативно-правових актах та детального аналізу, щоб зробити функцію простою і доступною абсолютно для всіх», – пояснила чиновниця.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок