<

У Раді розглянуть законопроєкт, який дозволить припиняти діяльність релігійних організацій

07:17 | 11.10.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
591
/ коментарі 2

До Верховної Ради внесений законопроєкт «Про внесення зміни до статті 16 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», який створювався на основі пропозицій Служби безпеки України, а також, співініціатором якого є народний депутат Ігор Гузь.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці нардепа.

Документ додає до законодавства можливість за рішенням суду припинити діяльність релігійних організацій, уповноважені особи яких засуджені за:

  • скоєння злочинів проти основ національної безпеки України,
  • за порушення рівноправності громадян,
  • за участь у терористичних актах,
  • за пропаганду війни й участь у ній на боці агресора,
  • порушення законів і звичаїв війни,
  • геноцид та найманство.

3 початку повномасштабної aгpeciї російської федерації проти України за матеріалами СБУ здійснюється досудове розслідування 65 кримінальних проваджень стосовно 65 священнослужителів упц мп, у т. ч. 15 архієреїв, частина з яких є юридичними керівниками релігійних організацій (управлінь, монастирів, центрів тощо).

За висновком релігієзнавчої експертизи статуту проуправління упц мп, остання є структурним підрозділом російської православної церкви.

Діяльність російської церкви на території України спрямована на підтримку збройної aгpeciї рф, реалізацію геноцидної політики рф, депортацію українців. Керівництво цієї церкви співпрацює з органами влади та спецслужбами росії.

“Прошу колег-депутатів стати на захист інтересів нашої держави і підтримати законопроєкт. Настав час очистити українські храми від руки руского міра та від підпільних попів, які працюють на фсб!” – йдеться у дописі.




коментарів: 2
  1. Сатаністсько-фашистська секта повинна припинити існування в Україні ,а МП -це якраз вона і є .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя