<

У Раді пропонують запровадити в Україні ще одне державне свято – День подяки

11:42 | 8.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
159
/ 1 коментар

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про створення в Україні нового свята — Дня подяки. Його пропонують відзначати 22-го жовтня.

Про це йдеться у карті законопроєкту 9574, пише Громадське.

У пояснювальній записці зазначається, метою є «формування в українському суспільстві та закріплення на загальнонаціональному рівні такої важливої позитивної риси, як вдячність, і, відповідно, традиції висловлювати вдячність всім, хто на це заслуговує». 

Автор ініціативи — депутат Георгій Мазурашу від «Слуги Народу» — вважає, що відзначати таке свято варто 22 жовтня, бо у світі в цей день відзначають День змін на краще. А ще, на думку депутата, «осіння пора, багата урожаєм овочів та фруктів», сприятиме тому, щоб святкувати цей день за родинним столом.

«Ухвалення [законопроєкту] дозволить підняти рівень вдячності, як важливої позитивної риси громадянського суспільства, закріпити її на загальнонаціональному рівні, що позитивно вплине на зміцнення національної єдності в Україні», — резюмується в пояснювальній записці.




один коментар
  1. Ви у Раді в першу чергу прийміть закон про ФСБешну МП секту ,а не вороги всередині країни ,а вони св’ято подяки хочуть прийняти,де тільки Зеленський назбирав цих недоумків,на помилках ,чи під мостами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер