<

У потягах і на вокзалах почали працювати маршали залізничної безпеки

23:31 | 9.10.2023 / Новини / /
Перегляди
161
/ Коментарі відсутні

На вокзальних комплексах та в поїздах «Укрзалізниці» розпочали роботу перші маршали залізничної безпеки. Це працівники відомчої воєнізованої охорони товариства.

Як повідомили в «Укрзалізниці», головне завдання маршалів – контролювати безпекову ситуацію в пасажирських перевезеннях та своєчасно реагувати у разі потреби.

На відміну від своїх колег-охоронців, які працюють на об’єктах залізниці у службовій формі з усіма знаками розрізнення, маршали працюють непублічно. Тож ні добропорядні громадяни, ні зловмисники не знають про ловців на правопорушників.

«Це розповсюджена модель роботи безпекових підрозділів на авіаційних маршрутах. Перед нашими маршалами, які інкогніто перебувають у поїздах та на вокзалах, стоїть завдання оцінити ризики та оперативно відреагувати на загрозу, що може виникати під час подорожі пасажирів. Також це всі спеціально підготовлені фахівці», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Перші маршали «Укрзалізниці» розпочали роботу у вересні, зокрема вони працюють на одному з популярних західних напрямків, який наразі потребує більшої уваги для гарантування безпеки пасажирів.

Через повномасшабне вторгнення «Укрзалізниця» посилила безпековий контроль на залізничних об’єктах, зокрема на вокзалах, з метою недопущення перевезення вибухонебезпечних та інших не дозволених для перевезення речовин і зброї без належного дозволу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця