<

У Польщі проходять місцеві вибори

15:15 | 7.04.2024 / Новини / , /
Перегляди
83
/ Коментарі відсутні

У Польщі 7-го квітня проходить перший тур виборів до органів місцевого самоврядування.

Загалом по всій Польщі утворено 31 460 дільниць, голосування відбувається з 7:00 до 21:00. Про це інформує «Європейська правда».

На виборах зареєстровано майже 190 тисяч кандидатів, які балотуються на посади в органах місцевого самоврядування. Поляки голосують за депутатів рад гмін, повітів, міст, воєводських сеймиків, а також за війтів, бургомістрів (голів повітів) та мерів.

Другий тур має відбутися через два тижні, 21-го квітня, якщо кандидати не наберуть принаймні 50% голосів у першому турі.

Місцеві вибори стануть першим виборчим випробуванням для коаліційного уряду на чолі з прем’єр-міністром Дональдом Туском майже через чотири місяці після приходу до влади.

Опитування громадської думки, оприлюднені за кілька днів до голосування, показали, що партії керівної коаліції на чолі з Туском і вже опозиційне праве угруповання – партія «Право і справедливість» на чолі з Ярославом Качинським – йдуть пліч-о-пліч.

Разом з тим опитування показують, що поляки переважно позитивно оцінили перші 100 днів роботи нового уряду в частині сфер, але є і ті, де переважає негативна оцінка.

Місцеві вибори відбуваються на тлі масштабних протестів фермерів у Польщі та конфлікту з Україною щодо аграрного імпорту й автомобільних перевезень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок