<

У Польщі не виключають, що інцидент із російською ракетою міг бути провокацією кремля

05:25 | 5.01.2024 / Новини / , , /
Перегляди
80
/ Коментарі відсутні

Порушення російською ракетою повітряного простору Польщі, що сталося під час масованого обстрілу росією території України 29-го грудня минулого року, могло бути свідомою провокацією кремля.

Про це заявив голова Бюро національної безпеки Польщі (BBN) Яцек Сєвєра в ефірі TVN24, повідомляє Укрінформ із посиланням на допис BBN в мережі X.

“Ми маємо достатньо інформації, щоб стверджувати: ракета, яка порушила повітряний простір Польщі, походила з російських систем. Важко припустити, що порушення кордону аж на 40 км було випадковим. Я не виключаю російської провокації, цього не виключають і наші союзники”, – цитує Сєвєру BBN.

За його словами, кремль усвідомлює, що до влади в Польщі прийшла нова адміністрація, яка не керувала країною вісім років і перебуває на етапі вивчення своїх обов’язків щодо політичного управління і контролю над армією.

Голова BBN зазначив, що при владі зараз перебувають інші люди. Відтак, “ризик тестування (росією – ред.) нової влади є високим”.

У цьому контексті він наголосив на необхідності подальшого вдосконалення процедур щодо організації системи управління і командування польською армією у мирний час.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя